Τοποθετείται με αφορμή τις καταλήψεις ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Με αφορμή τις καταλήψεις στα σχολεία και τις καταστροφές που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα σε κάποια από αυτά, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες αναφέρεται σε οργανωμένες μειοψηφίες που δρουν τα τελευταία χρόνια.

Σε άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τονίζει ότι ανάμεσα στους καταληψίες παρεισφρέουν τις νυχτερινές ώρες και άτομα, που δεν ανήκουν στην εκπαιδευτική κοινότητα και προβαίνουν σε καταστροφές των υποδομών του σχολείου.


«Τα εγκλήματα αυτά διώκονται αυτεπάγγελτα και είναι αυτονόητη η παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών, μέσω των αστυνομικών αρχών, για τη βεβαίωση των εγκλημάτων αυτών και την εξακρίβωση των δραστών τους. Στο πλαίσιο αυτό είναι αναγκαία, πρωτίστως, η συμβολή των εκπαιδευτικών του σχολείου οι οποίοι κατά κανόνα γνωρίζουν την ταυτότητα όσων πρωταγωνιστούν στις καταλήψεις» αναφέρει ο κ. Τέντες.

Όπως άλλωστε, επισημαίνει «σε εξαιρετικές και σοβαρές περιπτώσεις επιβάλλεται να ακολουθείται και η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος εξωσχολικών ενήλικων δραστών, αντίθετα η διαδικασία αυτή σε βάρος ανήλικων μαθητών, πρέπει να αποφεύγεται».
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "«Οργανωμένες μειοψηφίες δρουν στα σχολεία»"