Τον Ηλία Σιμόπουλο, υποψήφιο για το Νόμπελ Λογοτεχνίας για το 2011, τίμησε το ΠΕΣΥ Πελοποννήσου μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, στην συνεδρίαση της Δευτέρας 3 Οκτωβρίου.
Ο κ. Πέτρος Τατούλης χαρακτήρισε τον Ηλία Σιμόπουλο ως "μια σημαντική προσωπικότητα που τιμά τη χώρα με την ανιδιοτέλειά του, την ευγένειά του, το χαμηλό προφίλ του και για το γεγονός ότι αποτυπώνει με τη στάση ζωής του τη διακύμανση της ελληνικής ιστορίας".
Ο κ. Τατούλης ευχήθηκε μακροημέρευση στον ποιητή, τον οποίο όπως χαρακτηριστικά είπε "έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ η χώρα στην ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή που βρίσκεται. Οι ποιητές επανασηματοδοτούν τη προσπάθεια της κοινωνίας» κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

Ο Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε στους αγώνες του Ηλία Σιμόπουλου και στο ποιητικό του έργο, το οποίο ξεκίνησε το 1936, αλλά διακόπηκε βίαια από τη δικτατορία του Μεταξά τον ίδιο χρόνο, ενώ κατάφερε να συνεχιστεί το 1946, παρά την καταστροφή του αρχείου του στο μεσοδιάστημα.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημέρωσε το ΠΕΣΥ ότι η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών έχει προτείνει τον κ. Σιμόπουλο για το Νόμπελ ποίησης του 2011 και ότι αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή για τον τόπο μας, ενώ χαρακτήρισε τις «Ράθυμες Ώρες», την τελευταία του ποιητική συλλογή του Ηλία Σιμόπουλου, δείγμα δουλειάς ενός μεγάλου ποιητή.
Ο κ. Σιμόπουλος ευχαρίστησε για "τα ωραία λόγια που ακούστηκαν" για αυτόν και το έργο του, τα οποία χαρακτήρισε υπερβολικά και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την τιμή που του κάνει το Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και προσωπικά στον κ. Τατούλης, τον οποίο χαρακτήρισε φίλο από παλιά.
Ο κ. Σιμόπουλος κλείνοντας ανέφερε ότι "ζούμε μια κρίσιμη ώρα και οι έντιμοι άνθρωποι δεν θα πρέπει να αποτελούν φιγούρες σκιών. Η ποίηση αποτελεί σύζευξη αγώνων και έκφραση ανθρώπινης αλληλεγγύης» και «γέφυρα μπροστά στο χάος", ανέφερε χαρακτηριστικά.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ηλίας Σιμόπουλος: "Ζούμε μια κρίσιμη ώρα και οι έντιμοι άνθρωποι δεν θα πρέπει να αποτελούν φιγούρες σκιών""