Δικηγόροι, γιατροί, εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και στα εμπορικά λιμάνια συμμετέχουν στην απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Κλειστά και τα μουσεία, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα δικαστήρια.
Στην πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ σήμερα, θα συμμετέχουν πανελλαδικά και οι δικηγόροι, σύμφωνα με απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.



Οι δικηγόροι απεργούν, σύμφωνα με σημερινή τους ανακοίνωση, «σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα που λαμβάνονται από την κυβέρνηση και πλήττουν το σύνολο των Ελλήνων πολιτών και ιδιαίτερα τους δικηγόρους με την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος, της ειδικής έκτακτης εισφοράς και του τέλους ακινήτων, με τη δήθεν απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος, με την επιβολή αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης, τη μείωση του αφορολόγητου ορίου και με την επιβολή Φ.Π.Α. 23%».

Παράλληλα, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα δικαστήρια της χώρας, καθώς οι δικαστικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.

Η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει το βαθμολόγιο απαράδεκτο, το μισθολόγιο ανεφάρμοστο και υπογραμμίζει ότι το ωράριο είναι κατάκτηση και είναι αδιαπραγμάτευτο. Επίσης, η Ομοσπονδία διεκδικεί μισθολόγιο και βαθμολόγιο με βάση το Σύνταγμα, ενώ δηλώνει αντίθετη στα σχέδια εφεδρείας και στην κοινωνική εξαθλίωση.

Διευκρινίζεται ότι στα δικαστήρια θα υπάρξει προσωπικό ασφαλείας όπως γίνεται σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις των δικαστικών υπαλλήλων.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Μπαράζ κινητοποιήσεων σήμερα από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ"