Την απαισιοδοξία των πολιτών για την οικονομική πολιτική της χώρας επιβεβαιώνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που είδαν σήμερα τη δημοσιότητα, με τη συντριπτική πλειοψηφία να θεωρεί βέβαιη τη χρεοκοπία. Την ίδια στιγμή το 49,1% δηλώνει πως επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας.

Στην μέτρηση της «ΚΑΠΑ Research» για το «Βήμα της Κυριακής» το 67,3% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει. Την ίδια εκτίμηση έχει το 56,4% για την μέτρηση της «MARC» για το «Έθνος της Κυριακής», ενώ μόλις το 39,3% πιστεύει ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση.

Για την «ΚΑΠΑ Research» οι πολίτες που εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι η Ελλάδα θα βγει από την κρίση φτάνουν το 23,3%.

Οι ερωτηθέντες στην μέτρηση της «MARC» πιστεύουν σε ποσοστό 44,1% ότι για τη σημερινή κατάσταση ευθύνεται η κυβερνητική πολιτική, το 22,4%. εκτιμά ότι οφείλεται στις καθυστερήσεις και την ατολμία της κυβέρνησης, το 21,4% «δείχνει» την έλλειψη συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων και μόλις το 9,9% απαντά ότι ευθύνεται η διεθνής κρίση.

Στην ίδια μέτρηση 5 στους 10 -συγκεκριμένα το 49,1%- θέλουν οικουμενική κυβέρνηση, το 13,9% κυβέρνηση της ΝΔ, το 8,5% συνεργασία ΠΑΣΟΚ με μικρότερα κόμματα, το 8,3% συνεργασία ΝΔ με μικρότερα κόμματα και το 6,4% επιθυμεί μια αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Απαισιοδοξία και κυβέρνηση συνεργασίας «δείχνουν» οι δημοσκοπήσεις"