Με γκολ των Σαμαρά και Γκέκα η Εθνική Ελλάδας επικράτησε με 2-0 των υπεροπτών Κροατών και θέλει έναν βαθμό την Τρίτη στην Γεωργία για να βρεθεί στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Σοβαρά επεισόδια προκάλεσαν 7λεπτη διακοπή στο ξεκίνημα. Δείτε βίντεο.



Σε μία βραδιά που ξεκίνησε ανάποδα με τα αίσχη που έγιναν στο “¨Γ. Καραϊσκάκης” η Εθνική ομάδα έδειξε για ποιον λόγο συγκαταλέγεται στην καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και αγκάλιασε την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2012.

Οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν επηρεασμένες από την διακοπή στο ξεκίνημα και το πρώτο ημίχρονο χαρακτηρίστηκε από το κάκιστο θέαμα και τις λιγοστές φάσεις. Μέχρι εκείνο το σημείο η εικόνα βόλευε τους Κροάτες που με τον βαθμό της ισοπαλίας θα είχαν το πάνω χέρι. Η αναγκαστική αποχώρηση του Τοροσίδη ενίσχυε το σενάριο για αυτούς αλλά, όπως έκαναν και στις δηλώσεις τους πριν το ματς, λογάριασαν χωρίς τον... ξενοδόχο.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος ανέβασαν την απόδοση τους και πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις για τη νίκη. Ο Γκέκας προειδοποίησε με την κεφαλιά στο 48ο λεπτό και η Κροατία ένιωθε ολοένα και περισσότερο την ελληνική πίεση. Στο 70ο λεπτό ο Καραγκούνης εκτέλεσε το κόρνερ, σουτ του Παπασταθόπουλο απομάκρυνε στην γραμμή ο Σίμουνιτς αλλά η μπάλα έφτασε στον Σαμαρά ο οποίος σούταρε με το αριστερό νικώντας τον Πλετίκοσα.

Πριν προλάβουν να συνέλθουν ήρθε και το δεύτερο χτύπημα. Κόρνερ ο Καραγκούνης κεφαλιά ο Γκέκας και 2-0. Σαν να μην έφτανε αυτό για τους Κροάτες αναγκάστηκαν να παίξουν από εκείνο το σημείο και μετά με παίκτη λιγότερο καθώς ο Κάλινιτς αποχώρησε τραυματίας με τον Μπίλιτς να έχει ολοκληρώσει νωρίτερα τις αλλαγές του. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν και το τέλος του αγώνα βρήκε τους Έλληνες παίκτες να πανηγυρίζουν έξαλλα τη νίκη που είναι κάτι παραπάνω από μισή πρόκριση για την Εθνική ομάδα.

Πλέον, αρκεί στους παίκτες του Σάντος ένας βαθμός την Τρίτη κόντρα στην αδιάφορη Γεωργία για να πάρουν απευθείας την πρόκριση για τα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας. Η Εθνική περνάει ακόμα και σε περίπτωση ήττας αν η Κροατία δεν νικήσει την Λετονία την τελευταία αγωνιστική.

Ελλάδα (Σάντος): Τζόρβας, Ζαραδούκας, Τοροσίδης (43' λ.τρ. Βύντρα), Αβρ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τζιόλης (Φωτάκης), Καραγκούνης (88' Μάκος), Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Γκέκας.

Κροατία (Μπίλιτς): Πλετίκοσα, Στρίνιτς, Σίμουνιτς, Λόβρεν, Τσόρλουκα (75' Βίντα), Βουκόεβιτς, Γέλαβιτς (61' Κάλινιτς), Μόντριτς, Μάντζουκιτς, Κράνιτσαρ, Εντουάρντο (52' Πέρισιτς).
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Euro ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ! - “Αγκαλιά” με την πρόκριση η Εθνική"