ΠΑΛΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ...!

15.11.08 Αναρτήθηκε από diogenis
Αντιδράσεις για το χώρο εναπόθεσης των σκουπιδιών στον Αχλαδόκαμπο
Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της περιφέρειας Πελοποννήσου, σε κατοίκους της Κοινότητας Αχλαδοκάμπου Αργολίδας και στο Δήμο Κορυθίου Αρκαδίας, να δημιουργήσει σε παλαιό νταμάρι στα όρια του Αχλαδοκάμπου προσωρινό χώρο εναπόθεσης των απορριμμάτων.
Οι επιτροπές αγώνα που έχουν συσταθεί ετοιμάζουν για αύριο στις 11:00 το πρωί κινητοποίηση και κλείσιμο της παλαιάς εθνικής οδού Τρίπολης - Άργους στην θέση Αγία Τριάδα στα όρια του Αχλαδοκάμπου.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκος Αγγελόπουλος, με δηλώσεις του, αλλά και με αλλεπάλληλες συναντήσεις που έχει τόσο στα γραφεία της περιφέρειας στην Τρίπολη και όχι μόνο το τελευταίο διάστημα, με συλλογικούς φορείς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες, έχει εξηγήσει ότι τα σκουπίδια που θα πηγαίνουν στο χώρο εναπόθεσης θα είναι επεξεργασμένα από δεματοποιητή, περιτυλιγμένα με ειδική μεμβράνη και δεν θα μολύνουν καθόλου το περιβάλλον.
Σημειώνει πως η επεξεργασία της δεματοποίησης θα έχει όλες τις απαιτούμενες από την εθνική και την κοινοτική νομοθεσία, σχετικές αδειοδοτήσεις και επισημαίνει με έμφαση ότι ο χώρος εναπόθεσης είναι προσωρινός για δύο με τρία χρόνια στο σημείο, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί από τον φορέα διαχείρισης η προβλεπόμενη διαδικασία για την βιομηχανικά ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων που θα χρησιμοποιήσει τα δέματα αυτά ως πρώτη ύλη.
Ο κ. Αγγελόπουλος, προχθές μάλιστα μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης υπογράμμισε ότι ο σχεδιασμός της περιφέρειας με την εγκατάσταση και λειτουργία δώδεκα δεματοποιητών και στους πέντε νομούς ως το τέλος του χρόνου είναι η μόνη λύση, στην παρούσα φάση, ώστε να αποφευχθούν τα πρόστιμα, για τα οποία έχει καταδικαστεί η χώρα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Πρόσθεσε ότι με το σχεδιασμό αυτό, κλείνουν οριστικά όλες οι χωματερές της Πελοποννήσου και ξεκινά αμέσως η αποκατάστασή τους, ενώ για τον συγκεκριμένο χώρο εναπόθεσης είπε ότι βρίσκεται πολύ μακριά από κατοικημένη περιοχή, συμπληρώνοντας ότι σε ευθεία γραμμή απέχει από τον Αχλαδόκαμπο περί τα 4 και πλέον χιλιόμετρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με τον περιφερειακό σχεδιασμό συμφωνεί και το παράρτημα Πελοποννήσου του ΤΕΕ με ανακοίνωση που έχει εκδώσει όταν ο κ. Αγγελόπουλος παρουσίασε το σχεδιασμό.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "ΠΑΛΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ...!"