Μήνυμα για την 28η Οκτωβρίου

27.10.09 Αναρτήθηκε από diogenis
Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 αποτελεί ημέρα ιστορικής μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες. Αποδίδουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για τα αγαθά της Ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Η Ελλάδα δίδαξε με το παράδειγμά της πως ένας λαός μπορεί να κερδίσει την ελευθερία του με βασικό του όπλο την αδάμαστη θέλησή του.
Η γενιά του ’40, μια από τις δυναμικότερες γενιές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, έδωσε σκληρές μάχες για αξίες και ιδανικά και δίδαξε έμπρακτα τη σημασία των όρων της φιλοπατρίας, της αυταπάρνησης και του ηρωισμού. Ο άθλος που συντελέστηκε από τον κάθε απλό Έλληνα, μας διδάσκει τη σημασία της ενότητας και της ομοψυχίας των Ελλήνων σε κοινούς αγώνες, κοινές αξίες, κοινούς στόχους και δύσκολες ώρες. Εξήντα εννέα χρόνια μετά, το μήνυμα εκείνων των ημερών παραμένει πάντα διαχρονικό και επίκαιρο. Αποτελεί παρακαταθήκη, αλλά συνάμα χρέος και πρόκληση για την γενιάς μας, ώστε να εμπνεύσουμε στα παιδιά μας την ενότητα και την πίστη σε αρχές και ιδανικά.
Ο αγώνας και η θυσία των Ελλήνων ηρώων του ’40, μας γεμίζει υπερηφάνεια, μας δίνει δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες του σήμερα και μας εμπνέει για το μέλλον. Έχουμε χρέος να χτίσουμε και να διασφαλίσουμε μια κοινωνία που παράγει, προοδεύει και ευημερεί, μια κοινωνία δικαιοσύνης και ανθρωπιάς.
Αξιοποιώντας τα διδάγματα και τις παρακαταθήκες που μας άφησε η γενιά του '40, οφείλουμε να διατηρήσουμε ζωντανές τις πράξεις αυτοθυσίας και ηρωισμού του ιστορικού μεγαλείου των προγόνων μας.
ΝΙΚΟΣ ΤΑΓΑΡΑΣ
Νομάρχης Κορινθίας
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Μήνυμα για την 28η Οκτωβρίου"