Πρώτοι σε ακρίβεια στην Ευρώπη…

27.10.09 Αναρτήθηκε από diogenis
Μία – ακόμη – θλιβερή πρωτιά σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την χώρα μας, καθώς όπως προέκυψε από τα στοιχεία της Eurostat του δείκτη καταναλωτή για το Σεπτέμβριο.
Συγκεκριμένα, τα είδη πρώτης ανάγκης και ευρείας κατανάλωσης ακρίβυναν σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2008 περίπου 2,5%, ποσοστό που είναι το μεγαλύτερο στην Ευρωζώνη. Πιο συγκεκριμένα, κατά 1,4% ακρίβυναν τα τρόφιμα, επίδοση δεύτερη υψηλότερη μετά τη Μάλτα, καθώς και τα είδη ένδυσης και υπόδησης 2,9%, πρώτη χώρα ανάμεσα στις χώρες της Ευρωζώνης.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα μπορεί να υποχώρησε στο επίπεδο του 0,7%, παραμένει όμως από τους υψηλότερους στην Ευρωζώνη, που ο μέσος πληθωρισμός κινείται στο επίπεδο του - 0,3%.
Όλα αυτά όταν οι τιμές των καυσίμων ακολουθούσαν πτωτική τροχιά τον Σεπτέμβριο, σε αντίθεση με τον Οκτώβριο, όπου έχουν «τσιμπήσει» και πάλι.
Θα πρέπει, δηλαδή, να περιμένουμε νέο κύμα ανατιμήσεων, αρχής γενομένης από την αύξηση στα κόμιστρα των ταξί από 1ης Νοεμβρίου. Η τιμή της μονής ταρίφας αυξάνεται στα 0,60 ευρώ ανά χλμ. και της διπλής στο 1,05 ευρώ το χλμ.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Πρώτοι σε ακρίβεια στην Ευρώπη…"