Τρομο-σοκ με επτά τραυματίες

28.10.09 Αναρτήθηκε από diogenis
Τρομοκρατική επίθεση εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος της Αγίας Παρασκευής στην οδό Πεντέλης 10 σημειώθηκε στις 21.50 το βράδυ της Τρίτης.
Τέσσερις άνδρες επιβαίνοντας σε δύο μοτοσυκλέτες σταμάτησαν μπροστά από το τμήμα και γάζωσαν με δύο αυτόματα Καλάσνικοφ το ισόγειο και τον 1ο όροφο του κτιρίου.
Στην είσοδο βρίσκονταν πέρα από τον φρουρό και πέντε αστυνομικοί που επέστρεφαν από την πεζή περιπολία στις γειτονιές της περιοχής.
Επί τόπου βρέθηκαν άμεσα περίπου 40 κάλυκες και νέα αυτοψία με το φως της ημέρας ανέβασε τον αριθμό αυτό στους 90, σύμφωνα με την πρωινή εκπομπή του MEGA, ένδειξη ότι οι ένοπλοι άδειασαν τις γεμιστήρες των όπλων τους εναντίον των αστυνομικών.
Αργότερα έγινε επίσης γνωστό ότι οι πρώτες ενδείξεις θέλουν τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν να μην έχουν καταγραφεί σε παλαιότερες τρομοκρατικές ενέργειες, γεγονός που προβληματίζει, καθώς θα είναι δυσκολότερη η σύνδεση της ενέργειας με κάποια οργάνωση εάν δεν υπάρξει ανάληψη ευθύνης. Εάν γίνει κάτι τέτοιο, βέβαια, η επίθεση με νέα όπλα είναι -εκ των πραγμάτων- και μία επίδειξη δύναμης και νέου οπλοστασίου από τους δράστες.

Σοβαρότερα οι δύο
Από τα πυρά τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί: Ενας αστυφύλακας, μία γυναίκα δόκιμος αστυφύλακας και τέσσερις ειδικοί φρουροί εκπαιδευόμενοι. Επίσης ένας πολίτης τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσμα τζαμιού στο πόδι, ενώ υπέστη και νευρικό κλονισμό.
Σοβαρή αλλά ελεγχόμενη ήταν η κατάσταση της 20χρονης δοκίμου η οποία φέρει τραύμα στον πνεύμονα. Λίγο πριν από τις 01.00 πληροφορίες από τον Ερυθρό Σταυρό ήθελαν την γυναίκα τραυματία να "πηγαίνει καλύτερα" μετά την χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε. Πάντως η κατάστασή της χαρακτηρίζεται «σταθερή αλλά κρίσιμη» και παραμένει στην εντατική.
Σοβαρή είναι η κατάσταση του αστυφύλακα, που φέρεται να δέχθηκε τρεις σφαίρες στο κάτω μέρος του σώματός του, στην κοιλιακή χώρα και χαμηλότερα. Και αυτός υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στο 401 και παραμένει στην εντατική, ωστόσο οι γιατροί εκτιμούν ότι πλέον έχει σταθεροποιηθεί η κατάστασή του και έχει διαφύγει τον κίνδυνο.
Αλλοι τρεις δόκιμοι ειδικοί φρουροί που τραυματίστηκαν ελαφρότερα νοσηλεύονται προληπτικά στον Ερυθρό Σταυρό, όπως και ο πολίτης, ενώ ο έκτος αστυνομικός δεν χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο.
Στον τόπο της επίθεσης έφθασαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανώτατοι αξιωματικοί της Αστυνομίας και κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, μαζί με ειδικούς της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε άμεσα. Ο κ. Χρυσοχοΐδης κατευθύνθηκε κατόπιν στο 401 και τον Ερυθρό Σταυρό όπου νοσηλεύονται οι πέντε από τους έξι αστυνομικούς.

Εξαφανίστηκαν οι δράστες
Μετά την επίθεση οι δράστες ανέβηκαν και πάλι στα δίκυκλα και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, καθώς το ανθρωποκυνηγητό που ακολούθησε στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Παρασκευής και τα βόρεια προάστεια από τις δυνάμεις της Ελ.ΑΣ. δεν έφερε αποτέλεσμα.
Μέχρι το πρωί δεν είχε γίνει επισήμως γνωστό εάν εντοπίστηκαν στοιχεία ή τα ίδια τα μέσα με τα οποία διέφυγαν οι δράστες. Μία μοτοσυκλέτα που εντοπίστηκε στην περιοχή του Παπάγου και άλλες στην περιοχή του Μετρό του Χαλανδρίου εξετάζεται εάν χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Τρομο-σοκ με επτά τραυματίες"