Mήνυμα Κόλλια για την επέτειο

28.10.09 Αναρτήθηκε από diogenis
Μήνυμα του Βουλευτή Κορινθίας Κώστα Κόλλια
για την 28η Οκτωβρίου
Γιορτάζουμε σήμερα τη μνήμη των Ελληνίδων και των Ελλήνων που πολέμησαν και έπεσαν για την Ελεύθερη Πατρίδα. Γιορτάζουμε την αυθόρμητη θυσία του ελληνικού λαού για την εθνική ανεξαρτησία.
Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης και υπερηφάνειας για το θάρρος που αντέταξε ο ελληνισμός στις δυνάμεις του φασισμού και του ναζισμού.
Είναι ημέρα τιμής για όλους εκείνους τους ανώνυμους που απέδειξαν ότι μέσα σε κάθε απλό άνθρωπο μπορεί να κρύβεται ένας μεγάλος ήρωας, σε όλους εκείνους που πρόσθεσαν στο μεγαλείο του ελληνικού έθνους.
Η Ελλάδα έχει κερδίσει τα αγαθά της ειρήνης, της ελευθερίας, της δημοκρατίας.
Όμως το «ΟΧΙ» παραμένει επίκαιρο απέναντι στις νέες ατομικές, εθνικές και παγκόσμιες προκλήσεις. Σε κάθε γωνιά της γης υπάρχουν άνθρωποι που ακόμα παλεύουν για να κατακτήσουν όσα εδώ θεωρούμε αυτονόητα.
Αγωνίζονται για την ανεξαρτησία τους, για ανθρώπινα δικαιώματα, για την αξιοπρέπειά τους. Το ιστορικό παράδειγμα της Ελλάδας στέλνει το μήνυμα ότι η πίστη στις πανανθρώπινες αξίες είναι αστείρευτη πηγή δύναμης απέναντι και στον πιο ισχυρό και αμείλικτο εχθρό.
Πριν 70 χρόνια οι λαοί της Ευρώπης διχάστηκαν και αλληλοεξοντώθηκαν. Σήμερα, οι κατακτήσεις της ειρήνης, της δημοκρατίας και του πολιτισμού μας ενώνουν. Η φιλία και η αλληλεγγύη μας ανοίγουν νέους ορίζοντες προόδου, ενώνοντας τα έθνη μας κάτω από κοινά ιδανικά.
Αντλώντας αυτοπεποίθηση από το παράδειγμα των ηρώων, η Ελλάδα πρωτοστατεί μαζί με συμμάχους και εταίρους στους αγώνες για την παγκόσμια ειρήνη. Μέσα από τους διεθνείς οργανισμούς, αξιοποιεί τη θέση και την ιστορία της, αναλαμβάνοντας και προάγοντας πρωτοβουλίες για την ασφάλεια, τη σταθερότητα, την ανεκτικότητα σε όλο τον κόσμο.
Αυτός είναι ο φόρος τιμής που οφείλουμε στους αγωνιστές: να συνεχίσουμε με ενότητα, με ομόνοια, με σύμπνοια να υπηρετούμε ιδανικά υψηλά, αντάξια της θυσίας τους.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Mήνυμα Κόλλια για την επέτειο"