Η οργάνωση «Συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς-Φράξια Μηδενιστών» ανέλαβε το βράδυ της Παρασκευής με προκήρυξή της στο Διαδίκτυο την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει η Μαριέττα Γιαννάκου, μαζί με τη μητέρα και το παιδί της, στα Κάτω Πατήσια.
Το γεγονός επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις των αστυνομικών Αρχών, καθώς ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε χύτρα, στην οποία βρισκόταν η εκρηκτική ύλη, μπαταρίες και ρολόγια. Η πρακτική αυτή παραπέμπει στη συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση.
Ως προς την επιλογή της κατοικίας της κας Γιαννάκου ως στόχου η προκήρυξη αναφέρει ότι «δεν ξεχνάμε τι υπηρετεί και τι υπηρέτησε ο καθένας στην πορεία της ζωής του ειδικά όταν όχι μόνο δεν μετανιώνει αλλά συνεχίζει και προκλητικά τη σταδιοδρομία του» και κάνει αναφορά στην «πραγματοποίηση δεκάδων μαθητικών καταλήψεων» τις τελευταίες εβδομάδες.

Στην προκήρυξη γίνεται εκτενής αναφορά στο μέχρι σήμερα δείγμα γραφής που έχει δώσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με αναφορές σε «αστυνομοκρατία στα Εξάρχεια».

Η τρομοκρατική οργάνωση απειλεί με νέες επιθέσεις, ενώ η μοναδική αναφορά που γίνεται στις συλλήψεις των φερομένων ως μελών της οργάνωσης στη γιάφκα του Χαλανδρίου είναι μια πρόταση για την ανάθεση της υπόθεσης σε εφέτη ανακριτή.

Ο ωρολογιακός μηχανισμός εξερράγη στις 4:32 τα ξημερώματα της Παρασκευής στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει η ευρωβουλευτής της ΝΔ, στην οδό Δεμερτζή στα Κάτω Πατήσια.

Ο μηχανισμός ήταν μέσα σε ένα σακ βουαγιάζ στην είσοδο της πολυκατοικίας και σύμφωνα με τους πυροτεχνουργούς ήταν μικρής ισχύος.

Προηγήθηκαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και στον τηλεοπτικό σταθμό Alter.

Σχολιάζοντας την επίθεση, η κα Γιαννάκου δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι κάποιοι προσπαθούν να σημάνουν την χωρίς ταυτότητα παρουσία τους με τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον δημοσίων προσώπων και στελεχών του κράτους. Πρόκειται για άτομα αδίστακτα, μηδενιστές με τυφλό και αναίτιο μίσος κατά πάντων».

Στο θέμ ατης τρομοκρατίας αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από τις Βρυξέλλες. «Είμαστε ενωμένοι απέναντι στην τυφλή δολοφονική βία, που σημαδεύει την ευνομία, σημαδεύει όμως και τους νέους, νέους εργαζόμενους, νέα παιδιά, τους περαστικούς, απλούς πολίτες, αλλά και ένστολους πολίτες».

«Όλοι μαζί, υπεύθυνα και στοχευμένα, μπορούμε να δώσουμε τέλος σε αυτό τον κύκλο του αίματος, που υπονομεύει ατομικές και συλλογικές ελευθερίες, αλλά βεβαίως, το ξέρετε πολύ καλά εσείς που είσαστε ανταποκριτές εδώ στις Βρυξέλλες, βλάπτει και την εικόνα μας, βλάπτει τη χώρα μας διεθνώς», τόνισε.

«Πρόκειται για μια άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια, κατά μιας πολιτικού που έχει την εκτίμηση και την αγάπη όλων, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις. Είναι μία ακόμα τρομοκρατική πράξη που προκαλεί την οργή και την καταδίκη όλων μας και δυναμώνει την απόφασή μας να ενώσουμε δυνάμεις και προσπάθειες στον κοινό αγώνα κατά της τρομοκρατίας» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Την επίθεση καταδίκασαν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ζοζέφ Ντολ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γέρζι Μπούζεκ.

Newsroom ΔΟΛ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Οι «Πυρήνες της Φωτιάς» ανέλαβαν την ευθύνη"