Χιλιάδες μόνα παιδιά - μετανάστες

31.10.09 Αναρτήθηκε από diogenis
Φτάνουν στην Ελλάδα χωρίς γονείς και είναι έρμαιο των δικτύων εκμετάλλευσης, καθώς ο κρατικός μηχανισμός είναι κατακερματισμένος και δεν μπορεί να τους προσφέρει ικανοποιητική προστασία.
Με τα πλέον μελανά χρώματα περιγράφει την τύχη των παιδιών που φτάνουν παράνομα στην Ελλάδα από τα χερσαία και θαλάσσια σύνορά μας ο ΣΥΡΙΖΑ.
Οπως τονίζει σε σχετική επερώτηση ο βουλευτής Φ.Κουβέλης, εκτιμάται ότι μόνο φέτος πέρασαν ήδη τα σύνορα χωρίς κανέναν από τους γονείς τους περίπου 2.500 παιδιά κάθε ηλικίας.
Η ευθύνη για τα ασυνόδευτα παιδιά-μετανάστες σήμερα επιμερίζεται σε διάφορους κρατικούς φορείς (αστυνομία, υπηρεσίες Υπουργείου Υγείας, εισαγγελείς ανηλίκων) και δεν υπάγεται σε κεντρικό κρατικό φορέα, ο οποίος θα συντονίζει δράσεις και υπηρεσίες για την αποτελεσματική βοήθεια και προστασία των ανήλικων προσφύγων που βρίσκουν καταφύγιο στη χώρα μας, τονίζει εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ετσι, τα πλέον αθώα από τα θύματα ενόπλων συγκρούσεων και άθλιων κοινωνικών συνθηκών σε τρίτες χώρες, καταλήγουν είτε σε ανεξέλεγκτες συνθήκες διαβίωσης στη χώρα μας, είτε σε χωρίς κανένα έλεγχο μετάβαση σε χώρες της ΕΕ, όπου είναι εκτεθειμένα στην εμπορία ανθρώπων, την παιδική πορνεία, την εκμετάλλευση και κακοποίησή τους.
Ο κ.Κουβέλης επαναφέρει στους συναρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.κ. Ιω.Ραγκούση, Μιχ.Χρυσοχοΐδη, Χ.Καστανίδη και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου το αίτημα για δημιουργία κεντρικού κρατικού φορέα, ο οποίος θα στελεχώνεται από κοινωνικούς λειτουργούς, γιατρούς, μεταφραστές και δικηγόρους και ο οποίος θα συντονίζει δράσεις και υπηρεσίες για την αποτελεσματική βοήθεια και προστασία των ανήλικων προσφύγων - μεταναστών.
Ρωτάει επίσης σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν για τη θεσμοθέτηση "δικτύου ασφαλείας" ώστε να προστατεύονται αποτελεσματικά τα ασυνόδευτα παιδιά - μετανάστες, τα οποία κάτω από τραγικές συνθήκες βρίσκουν καταφύγιο στη χώρα μας.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Χιλιάδες μόνα παιδιά - μετανάστες"