Μία φοιτήτρια της ΚΝΕ μας γράφει

27.10.09 Αναρτήθηκε από diogenis
Η 28η Οκτωβρίου είναι μέρα τιμής και συνέχισης του αγώνα του λαού μας.
Εμπνεόμαστε από το έπος της Εθνικής Αντίστασης
Ο ελληνικός λαός βροντοφώναξε το «ΟΧΙ», στις πόλεις και στα βουνά, στα αλβανικά σύνορα με το όπλο στο χέρι!
Ο αέρας της αντίστασης ξεκίνησε στις βουνοκορφές της χώρας μας με την ίδρυση του ΕΛΑΣ, του ενόπλου τμήματος του μεγάλου λαϊκού μετώπου του ΕΑΜ, που συσπείρωνε στις γραμμές του το 80% του ελληνικού λαού. Με απεργίες, σαμποτάζ, διαδηλώσεις, συλλαλητήρια, έσωσε το λαό μας από την πείνα. Ματαίωσε την επιστράτευση των ελλήνων για να δουλέψουν σαν σκλάβοι στα γερμανικά εργοστάσια. Ενώ ο ΕΛΑΣ καθήλωσε 12 εχθρικές μεραρχίες και προξένησε μεγάλες απώλειες στους κατακτητές. Απελευθέρωσαν το 1/3 του ελληνικού εδάφους και στην απελευθερωμένη Ελλάδα δημιούργησαν την ΠΕΕΑ (Πολιτική Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης), τη λαϊκή κυβέρνηση, που κατοχύρωσε δημοκρατικές ελευθερίες, ενώ οι μάχες ακόμη μαίνονταν. Έκανε εκλογές που ψήφισαν περίπου 2εκατομ. Έλληνες και για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία οι γυναίκες πάνω από 18 χρονών! Δημιουργήθηκε η ΕΠΟΝ, η μεγάλη νεολαιίστικη οργάνωση που «πολεμούσε και τραγουδούσε», που νέοι σαν εμάς σήμερα έδωσαν και τη ζωή τους.
Όλες αυτές τις αλήθειες μας τις παραποιούν μέσα στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στα ΜΜΕ. Προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία.
Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος δεν ήταν τυχαίος, δεν οφείλεται στην παραφροσύνη του Χίτλερ ή μιας μικρής μερίδας ψυχοπαθών ναζιστών. Τις δεκαετίες του ’20 και του ’30, τα μεγάλα οικονομικά μονοπώλια, για να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση (το μεγάλο «κραχ» της εποχής), βρήκαν τη λύση στο ξαναμοίρασμα των αγορών του κόσμου με αίμα και πολέμους. Στήριξαν την άνοδο των ναζιστικών και φασιστικών καθεστώτων σε όλη την Ευρώπη (Φράνκο, Μουσολίνι, Χίτλερ, Μεταξάς).
Στόχος τους ήταν και να ανατρέψουν το πρώτο εργατικό κράτος του κόσμου. Στην προσπάθεια τους να θάψουν την ιστορική αλήθεια κανένας δεν τολμά να αναφερθεί στη συμβολή του σοσιαλισμού και του λαού της Σοβιετικής Ένωσης, με τους 20 εκατ. νεκρούς στα πεδία των μαχών, που ήταν ο καταλύτης της νίκης των λαών ενάντια στο φασιστικό τέρας. Λαοί της Ευρώπης απελευθερώνονται με τον θρυλικό Κόκκινο Στρατό της. Η κόκκινη σημαία στο Ράιχσταγκ αποτελεί το αιώνιο σύμβολο της υπεροχής του σοσιαλισμού και της προσφοράς του στην ανθρωπότητα.
Μας λένε ότι το μεγάλο «ΟΧΙ» το είπε ο φασίστας ο Μεταξάς, όταν αυτός στην πραγματικότητα παρέδωσε σιδηροδέσμιο το λαό μας στα ναζιστικά στρατεύματα. Όταν για 4 χρόνια, εκτελούσε, δίκαζε, είχε φορέσει δεσμά στον ελληνικό λαό, τον πότιζε ρετσινόλαδο.
Αποτελεί μέγιστη προσβολή στους παππούδες μας, τους μαχητές και τις μαχήτριες της Εθνικής Αντίστασης που μάτωσαν στα βουνά, παλεύοντας για την λευτεριά της Ελλάδας!
Όταν άλλοι έλληνες πολιτικοί είχαν φύγει στο εξωτερικό. Προσπαθούν να μας περάσουν στο μυαλό την εξίσωση των αγωνιστών με τους φασίστες κατακτητές. Ο λαός όμως πάλεψε για το δίκιο του με όλα τα μέσα. Και διάλεξε τα όπλα. Δίδαξε πως όταν θέλει μπορεί, πως έχει τη δύναμη να επιβάλλει το δίκιο του.
Προκαλεί εντύπωση και η δήλωση του νέου πρωθυπουργού Γεώργιου Παπανδρέου, ο οποίος λέγοντας ψέματα, παινευόταν για τον παππού του, που απελευθέρωσε λέει την Ακρόπολη. Εμείς ξέρουμε όπως και όλος ο ελληνικός λαός ότι έφυγε μαζί με άλλους αστούς πολιτικούς και το βασιλιά για το Κάιρο και άλλες πολιτείες. Με τα ντουφέκια μαχόταν ο ελληνικός λαός, το ένοπλο σώμα του, ο ΕΛΑΣ, οι αρχηγοί του όπως ο Άρης Βελουχιώτης και ο Στέφανος Σαράφης και η ψυχή του, το ΚΚΕ
Απέναντι σ’ όλους αυτούς που σήμερα διδάσκουν την υποτέλεια με όλους τους τρόπους και τα μέσα που κατέχουν, η ίδια η Ιστορία διδάσκει την αντίσταση και την αντεπίθεση. Αυτή δεν παραγράφεται με όση λάσπη κι αν ρίξουν πάνω της. Εμείς έχουμε αυτό το χρέος σήμερα, απέναντι σ’ όλους τους αγώνες του λαού μας. Ακολουθούμε το δρόμο αυτό που έχουμε σαν παρακαταθήκη. Σε αυτόν τον αγώνα, απαιτούμε να πούν όλη την αλήθεια για τα μαύρα χρόνια της κατοχής και της αντίστασης του λαού. Για την απελευθέρωση της Αθήνας από τα αντάρτικα όπλα του ΕΛΑΣ. Εμπνεόμαστε από τους 200 Της Καισαριανής.
Έχουμε χρέος σαν νέοι, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι να πάρουμε την Ιστορία στα χέρια μας. Η 28η Οκτώβρη είναι η μέρα της απαρχής της μεγάλης αντίστασης του λαού σε κάθε ξένο κατακτητή, είτε ήταν γερμανός ναζιστής, είτε αγγλο-αμερικάνος «δημοκράτης». Αυτός ο αγώνας κράτησε μια ολόκληρη δεκαετία.

Η γνώση της Ιστορίας είναι όπλο στην πάλη ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Έχουμε εμπιστοσύνη στον εργαζόμενο λαό και την νεολαία. Και σήμερα η ανάγκη θα φέρει την οργή. Ο σοσιαλισμός είναι επίκαιρος και αναγκαίος, και είναι η μόνη απάντηση στη καπιταλιστική βαρβαρότητα που γεννά φτώχεια, κρίσεις, πολέμους.

Αλεξία Κουμάκη,
Φοιτήτρια
Μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κορινθίας της ΚΝΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

6 Response to "Μία φοιτήτρια της ΚΝΕ μας γράφει"

  1. Ανώνυμος Said,

    Δεν έχω σκοπό να μακρηγορήσω για να αναλύσω τον άνθρωπο, τον ηγέτη, τον άξιο πρωθυπουργό, τον Ιωάννη Μεταξά.

    Επειδή αυτές τις ημέρες θα μας ζαλίσουν πάλι τον έρωτα με το ποιος είπε το όχι, ένα είναι το σίγουρο, ότι άνδρες πολιτικοί με την διορατικότητα του Μεταξά βγήκαν ελάχιστοι.

    Το ότι προετοίμασε την Ελλάδα για πόλεμο χωρίς κανένας να το πάρει είδηση,χωρίς να προκαλέσει κανένα γείτονα και χωρίς να γονατίσει τη χώρα στους φόρους αυτό και μόνο είναι άξιο θαυμασμού.

    Αν δε τα ειρηνικά έργα που έκανε τα είχε κάνει αριστερίζων πολιτικός θα του είχαμε στήσει άγαλμα σε κάθε πόλη.

    Το Ι.Κ.Α. οι εθνικές συλλογικές συμβάσεις, το οχτάωρο, τα έργα κοινωνικής ωφέλειας, δρόμοι, σχολεία κ.λ.π. είναι μερικά από τα κατορθώματά του.

    Το βασικό είναι ότι για πολλά μπορεί κάποιος να τον κατηγορήσει,αλλά κανένας δεν βρέθηκε να τον κατηγορήσει για κλοπή δημοσίου πλούτου.

    Πέθανε ή δολοφονήθηκε φτωχός και φτωχότερη έγινε η Ελλάδα. Γιατί άλλη θα ήταν πιθανόν η έκβαση του πολέμου και η μετέπειτα πορεία της Ελλάδος.

    Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

    Posted on 27 Οκτωβρίου 2009 στις 11:17 π.μ.

     
  2. Ανώνυμος Said,

    Είναι ντροπή ακόμα και που δημοσιεύτηκε αυτή η ανακοίνωση. Η κοπελίτσα που σας την έστειλε κύριε Λάμπρου, μάλλον στο σχολείο που πήγε δεν την έμαθαν και δεν την ενημέρωσαν για το Σύμφωνο Ρίμπεντροπ – Μολότοφ.

    ΝΤΡΟΠΗ σε αυτούς που γράφουν αυτά.

    Είναι αισχρό και ηλίθιο να παραποιείται με αυτόν τον τρόπο η ιστορία.

    Η ντροπή βαραίνει και εσάς κύριε Λάμπρου που δημοσιεύσατε αυτό το μνημείο διαστρέβλωσης της ιστορίας από μια ανιστόρητη κοπελίτσα.

    Posted on 27 Οκτωβρίου 2009 στις 11:31 π.μ.

     
  3. diogenis Said,

    Ρε πάτε καλά;
    Εμείς φταίμε που έγραψε την αποψή της η κοπελίτσα;

    Posted on 27 Οκτωβρίου 2009 στις 11:43 π.μ.

     
  4. Ανώνυμος Said,

    Τι λέτε κύριε Λάμπρου ;

    Από πότε τα σύμφωνα και οι συνθήκες αποτελούν άποψη ;

    Είναι άποψη η άγνοια ιστορικών δεδομένων ;

    Posted on 27 Οκτωβρίου 2009 στις 12:04 μ.μ.

     
  5. Ανώνυμος Said,

    Σοβαρευτείτε παιδιά,

    Αν έχετε πρόβλημα με τις απόψεις απαντήστε μέσω διαλόγου.

    Δυνατότητα διαλόγου δίνουν τα blogs εκμεταλλευτείτε το. Απαντήστε

    Και μην τα χώνετε στους διαχειριστές του επειδή σας δίνουν την δυνατότητα αυτή.



    Η κοπέλα έκφρασε επώνυμη άποψη και αυτό της δίνει άλλη βαρύτητα απο τα ανώνυμα σχόλια.

    feel free to answer aboyt...

    Posted on 27 Οκτωβρίου 2009 στις 1:36 μ.μ.

     
  6. Ανώνυμος Said,

    το κκε τοτε συμφωνησε να δωθει η Μακεδονία στη Βουλγαρια.Επισης εξεδωσε ταυτοτητες στους δηθεν Μακεδονες διαφορετικες απο τις Ελληνικες.Ευτυχως που δεν κυβερνησαν αυτοι οι προδοτες γιατι θα μασταν τωρα σαν τη Ρουμανια κτλ....Το χει πει και ο πρωην γραμματεας του κκε Γρηγορης Φαρακος.

    Posted on 28 Οκτωβρίου 2009 στις 2:01 π.μ.