Εγιναν νέοι μοναχοί

1.11.09 Αναρτήθηκε από diogenis
Την Τρίτη 27ην Οκτωβρίου 2009 ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος έκηρε εις Μεγαλόσχημο Μοναχή την Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Αθανασίου Πουλίτσας Θεοφανία Κοσσιώνη. Η Μοναχή Θεοφανία προΐσταται από του έτους 1989 της Ιεράς Μονής του Αγίου Αθανασίου Πουλίτσας συμπαρισταμένη στο επίπονο έργο του Αρχιμ. κ. Προκοπίου Μερτύρη για την ίδρυση και πρόοδο της Ιεράς αυτής Μονής.
Την ίδια ημέρα στην ανδρώα Ιερά Μονή της ΠΑΝΑΓΙΑΣ «ΠΑΝΤΩΝ ΧΑΡΑ» στο Καλέντζι, στην οποία ηγουμενεύει από της Ιδρύσεώς της ο κτίτωρ αυτής Αρχιμ. κ. Προκόπιος Μερτύρης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας εχειροθέτησε δύο αδελφούς της αυτής Ιεράς Μονής, δίδων σ᾿ αυτούς τα Μοναχικά ονόματα «Προκόπιος» και «Παντελεήμων» αντίστοιχα.
Η ευχή και προσδοκία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας είναι όλα τα Μοναστικά Ιδρύματα της Μητροπολιτικής μας επαρχίας να θάλλουν και να καρποφορούν προς δόξαν Θεού και αγιασμό των ενασκουμένων σ' αυτά.
You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Response to "Εγιναν νέοι μοναχοί"

  1. Ανώνυμος Said,

    Θα μας πείς τι σκαρώνει ο φίλος σου βρε Γιάννη πάλι. Γράφει πάλι υπέρ του Πνευματικού. Πάνε χέρι-χέρι για τις δημοτικές; http://isthmos.blogspot.com/

    Posted on 1 Νοεμβρίου 2009 στις 11:42 π.μ.

     
  2. Ανώνυμος Said,

    Σωστό άρθρο του Κου Λούμπα.

    Posted on 1 Νοεμβρίου 2009 στις 7:42 μ.μ.