Δεμένα κρατούν τα πλοία στα λιμάνια οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σήμερα στο Αιγαίο. Απαγορεύτηκε, λόγω των θυελλωδών ανέμων, ο απόπλους των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου αλλά και της Ραφήνας. Το μόνο δρομολόγιο που πραγματοποιείται αυτή την ώρα είναι από Ραφήνα προς Μαρμάρι.
Η απαγόρευση του απόπλου εφαρμόστηκε και για τα δρομολόγια των ιπτάμενων δελφινιών στον Αργοσαρωνικό.
Οι θυελλώδεις άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν στο Αιγαίο όλη την ημέρα, ενώ εξασθένηση αναμένεται από το βράδυ.
Με χειμωνιάτικο μανδύα έφυγε ο Οκτώβριος, καθώς κύμα κακοκαιρίας πλήττει ολόκληρη σχεδόν τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά το τσουχτερό κρύο και τους θυελλώδεις βοριάδες.
Έως και 9 μποφόρ φτάνουν στο Αιγαίο και προκαλούν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
Στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδος έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα χιόνια, όπως στο Καρπενήσι, Μέτσοβο, Παρνασσό αλλά και στο χιονοδρομικό του Καϊμακτσαλάν, ενώ χιόνια αναμένονται και στην Πάρνηθα. Οι βοριάδες, τοπικά στο Αιγαίο φτάνουν τα 8 και 9 μποφόρ.
Ύφεση θα παρουσιάσει σήμερα η κακοκαιρία και θα περιοριστεί στα ανατολικά και νότια, με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στο Αιγαίο. Ωστόσο, θα συνεχιστούν οι θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο, που κατά τόπους θα φτάσουν τα 9 μποφόρ. Άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τρίτη.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Χειμωνιάτικο σκηνικό σε ολόκληρη τη χώρα"