Το μήνυμα Κόλλια για το Πολυτεχνείο

16.11.09 Αναρτήθηκε από diogenis
Η 17η Νοεμβρίου είναι ημέρα μνήμης και τιμής για τους επώνυμους και τους αφανείς αγωνιστές, που όρθωσαν το ανάστημά τους και πολέμησαν για τα δημοκρατικά ιδεώδη. Μέσα στο σκοτάδι της δικτατορίας, βρήκαν το σθένος να διεκδικήσουν για λογαριασμό όλου του ελληνικού λαού την ελευθερία, την ισονομία και την ισοπολιτεία.
Πρωταγωνίστρια του Πολυτεχνείου, όπως και κάθε πρωτοπορίας, κάθε προόδου και ελπίδας, η νεολαία. Η θυσία των νέων ανθρώπων δίνει σε αυτήν την επέτειο ένα περιεχόμενο που την ξεχωρίζει από κάθε άλλη. Γιατί κατορθώνει σε κάθε εποχή να παραμένει επίκαιρη, συνδυάζοντας τα σύγχρονα κοινωνικά αιτήματα με τις διαχρονικές αξίες. Έβαλε τα θεμέλια της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ισότητας και έκτοτε παραμένει σύμβολο κοινωνικών αγώνων, όποια μορφή και περιεχόμενο κι αν αυτοί προσλαμβάνουν σε κάθε τόπο και κάθε εποχή.
Το Πολυτεχνείο παραμένει πάντα ένα ζωντανό μνημείο της διαρκούς επαγρύπνησης που απαιτούν οι μεγάλες κατακτήσεις. Παραμένει ένα επίκαιρο κάλεσμα της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Τριάντα έξι χρόνια μετά, κρατά ζωντανό το μήνυμα της εξέγερσης που έχει ουσία, ιδέες και συλλογικούς στόχους, στον αντίποδα της τρομοκρατίας και της βίας που στρέφεται ενάντια στον συνάνθρωπο. Σήμερα έχουμε τα εχέγγυα της δημοκρατίας, τους θεσμούς που προασπίζονται την ελευθερία, την ισότητα, την ισονομία και την κοινωνική δικαιοσύνη, έχουμε μια πολιτεία που σέβεται και προστατεύει τα δικαιώματα, τη διαφορετικότητα, την ατομικότητα. Με αυτά τα εχέγγυα, με ενότητα και σύμπνοια, η δική μας σύγχρονη πρόκληση είναι να διασφαλίσουμε για όλους τους Έλληνες, για όλο τον κόσμο, όσα κερδήθηκαν με θυσίες στις 17 Νοεμβρίου του 1973.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Το μήνυμα Κόλλια για το Πολυτεχνείο"