Δήμας εναντίον Δήμα ;

16.11.09 Αναρτήθηκε από diogenis



Μετά το σήριαλ της παραμονής του Σταύρου Δήμα στην Κομισιόν και στο ευρωπαϊκό χαρτοφυλάκιο του Περιβάλλοντος που τελειώνει με τη βέβαιη πια αντικατάσταση του Επιτρόπου από Επίτροπο γένους θηλυκού από το ΠΑΣΟΚ, ένα νέο σήριαλ γεννιέται αυτές τις ημέρες που αφορά και πάλι την οικογένεια, αλλά αυτή τη φορά έχει δύο ρόλους. Έναν για τον πατέρα και έναν για τον υιό Χρήστο.

Όλη την προηγούμενη εβδομάδα σε κορυφαίες δημοσιογραφικές σελίδες στο διαδίκτυο, η στάση του Σταύρου Δήμα στο θέμα της διάδοχης κατάστασης στη ΝΔ ήταν από τα θέματα που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον.

Όλες οι αναφορές που έχουν γίνει θέλουν το Σταύρο Δήμα να στηρίζει την υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά.

Χαρακτηριστικό είναι το κείμενο από το tragasnet.gr που αναφέρει στις 13/11/2009 :

Επίσης, ως ένα ακόμη «χτύπημα» που δέχθηκε η υποψηφιότητα της κ. Μπακογιάννη θεωρείται και η απρόσμενη κατά πολλούς, προσχώρηση του κ. Σταύρου Δήμα στο στρατόπεδο του κ. Σαμαρά.

Πολιτικοί κύκλοι, σχολιάζοντας την απόφαση του κ. Δήμα, τόνιζαν ότι ενισχύει το προφίλ του κ. Σαμαρά, διότι, εκτός των άλλων, δείχνει ότι διαθέτει πλέον στο επιτελείο του στελέχη με Ευρωπαϊκό βεληνεκές.

Πολιτικά η σύμπλευση του Σταύρου Δήμα με τον Αντώνη Σαμαρά δεν προξενεί μεγάλη εντύπωση και αυτό επιβεβαιώνεται από συνέντευξη που έδωσε ο πρώην Νομάρχης Νότης Μαρκάτος στη σελίδα kefaloniapress.gr.

Σε ερώτηση που του γίνεται για το παρελθόν, ο κος Μαρκάτος δίνει ενδιαφέρουσα απάντηση.

Συζητιέται πολύ το θέμα της αποχώρησης του Αντώνη Σαμαρά από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Πως κρίνετε εσείς εκείνη τη περίοδο και τη δημιουργία της Πολιτικής Άνοιξης;

Την περίοδο εκείνη θα πρέπει να την κρίνουμε με βάση την πολιτική ατμόσφαιρα της εποχής, με το «Μακεδονικό» σε έξαρση, με ένα εκατομμύριο κόσμο να διαδηλώνει στους δρόμους για τα Σκόπια και βέβαια με το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε, και έχει, έντονο πατριωτικό και εθνικό προσανατολισμό στις πολιτικές του θέσεις. Αν θέλετε την προσωπική μου γνώμη, η αποχώρησή του από τη Νέα Δημοκρατία ήταν λάθος. Αν είχε μείνει, θα ήταν ο επόμενος, του Κ. Μητσοτάκη , αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.


Όμως αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, γνωρίζοντας τα γεγονότα της εποχής, πιστεύω ότι τότε τη Κυβέρνηση Μητσοτάκη περισσότερο την έφθειραν με τις διαφωνίες τους, ο μετέπειτα αρχηγός της, Μιλτιάδης Εβερτ μαζί με τον συγχωρεμένο Θανάση Κανελλόπουλο και τον Σταύρο Δήμα. Απλά ο Μιλτιάδης Εβερτ έμεινε και βγήκε αρχηγός, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς, ίσως περισσότερο ειλικρινής και ανιδιοτελής, προτίμησε να αποχωρήσει και αυτό το πλήρωσε, για αρκετό χρονικό διάστημα, με πολιτική περιθωριοποίηση.



Δεν κρίνουμε την άποψη του κου Μαρκάτου, εμφανίζεται όμως ένα ενδιαφέρον στοιχείο που εξηγεί αρκετές στάσεις και συμπεριφορές.

Εδώ προκύπτει και η ενδοοικογενειακή κόντρα (;).

Ο Χρήστος Δήμας ήταν μεταξύ των στελεχών της ΝΔ που την περασμένη Πέμπτη 12/11, υποδέχθηκαν στην Κόρινθο τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του για τη στήριξη της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη.

Ίσως με αυτό τον τρόπο να αναδεικνύονται σοβαρές ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές μεταξύ πατρός και υιού. Μπορεί όμως να αποτελεί απλώς μια πολιτική στρατηγική, όμοια με αυτή που έχει ακολουθήσει η οικογένεια Βαρβιτσιώτη, με τον υιό Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να είναι στο πλευρό της Μπακογιάννη και τον πατέρα Ιωάννη Βαρβιτσιώτη να θρυλείται ότι στηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά.

Πολλοί εντοπίζουν την πρώτη δημοσιοποίηση της πολύ καλής σχέσης του Ιωάννη Βαρβιτσιώτη με τον Αντώνη Σαμαρά στις 29 Σεπτεμβρίου 2008, όταν ο πρώτος παρουσίασε το βιβλίο του με τίτλο "Τυφλοί Στρατοί- Η Δύση και η Απειλή του Ισλαμικού Φονταμενταλισμού".

Εκεί βρήκαμε και ένα άλλο όνομα που έκανε αίσθηση σχετικά με τις έρευνες που κάνουμε για τη ΣΦΗΚΑ.

Τις λεπτομέρειες θα τις μάθετε το ερχόμενο Σάββατο σε σχετικό άρθρο της εφημερίδας.

Για άλλο ψάχναμε και αλλού πέσαμε ...

Μέχρι τότε θα περιμένουμε να μάθουμε και άλλα σχετικά με τη διαφορά απόψεων μεταξύ πατρός και υιού Δήμα ...



You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Δήμας εναντίον Δήμα ;"