Σήμερα ανοίγουμε ένα ακόμη μεγάλο θέμα για την Κόρινθο, το οποίο θα το αναλύσουμε στη ΣΦΗΚΑ του ερχόμενου Σαββατοκύριακου.

Σε παλαιότερο ρεπορτάζ που είχαμε κάνει, παρουσιάσαμε κάποια στοιχεία από έναν ολόκληρο παράλληλο κόσμο που ζει και δραστηριοποιείται στην πόλη της Κορίνθου, έναν μικρόκοσμο για την ακρίβεια, ο οποίος για πολλούς και διάφορους λόγους υπάρχει ως μια "κλειστή" κοινότητα μέσα στην τοπική κοινωνία.

Μοιάζει οξύμωρο (και είναι) το γεγονός ότι στην Κόρινθο υπάρχουν δύο πανεπιστημιακά τμήματα που συγκροτούν μια ακαδημαϊκή κοινότητα, η οποία θα έπρεπε να είχε παρουσία στην πόλη σε διάφορα επίπεδα. Σε επίπεδο ακαδημαϊκό, κοινωνικό ακόμη και οικονομικό.

Η μόνη σχεδόν περίπτωση που ακούμε μερικά πράγματα για τα δύο τμήματα είναι όταν διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές και υπάρχει η σχετική ανακατωσούρα.

Από εκεί και πέρα ... σιωπή.

Όλη η κατάσταση μοιάζει με σουρεαλιστική σχέση μεταξύ δύο κοινωνιών που η μια δεν θέλει να ενοχλείται και η άλλη δε θέλει να ενοχλεί ...

Σε όλο αυτό το σκηνικό, αμυδρή εξαίρεση (χωρίς να υπάρχει κάποια ισχυρή παρουσία) αποτελεί ο Πρόεδρος του τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, που εμφανίζεται που και που σε διαλέξεις και εκδηλώσεις που γίνονται στην πόλη και πολύ αραιά σε κάποια τηλεοπτικά μέσα.

Πέρα από αυτό το ελάχιστο, σιωπή.

Ακόμα και εκείνους τους φοιτητές, δύσκολα τους διακρίνεις μέσα στη λίγη νεολαία που κινείται στην πόλη ...

Σήμερα στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων έγιναν εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου του Τμήματος !!!! Εκλογές στις οποίες ψήφισαν καθολικά φοιτητές και καθηγητές και από τα αποτελέσματα που έχουμε στα χέρια μας θα δείτε ότι η εικόνα είναι απογοητευτική.

Έγιναν εκλογές και η τοπική κοινωνία αγνοεί παντελώς το γεγονός. Από τις πληροφορίες που έχουμε και το πρόχειρο ρεπορτάζ που κάναμε, η συντριπτική πλειοψηφία των Κορινθίων δεν γνωρίζει καν τις ονομασίες των δύο τμημάτων.

Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης είχε μέχρι τις σημερινές εκλογές Πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είναι επίσης αναπληρωτής καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και γενικός διευθυντής του "Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ήταν εξωκοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής. Έχει συγγράψει διάφορα βιβλία και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά.

Από τα λίγα αυτά στοιχεία προκύπτει ότι η Κόρινθος θα μπορούσε να είχε κερδίσει στοιχεία από τον κ. Αρβανιτόπουλο, δεν ξέρουμε όμως κατά πόσον ο ίδιος συμμετείχε όχι μόνο στην κοινωνία της πόλης, αλλά και στην ακαδημαϊκή κοινότητα.

Οι εκλογές που έγιναν σήμερα, ανέδειξαν Πρόεδρο τον κ. Σωτήρη Ρούσσο που βλέπετε και στη φωτογραφία.

Ο Σωτήρης Ρούσσος γεννήθηκε στην Ελευσίνα το 1967. Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και επικεφαλής της Ομάδας Μελέτης για τη Μέση Ανατολής και το Ισλάμ. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές περιφερειακές σπουδές με ειδίκευση σε θέματα Εγγύς και Μέσης Ανατολής στο School of Oriental and African Studies του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, του οποίου ανακηρύχθηκε διδάκτορας, το 1994.

Υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης. Έχει διατελέσει Εμπειρογνώμονας για τη Μέση Ανατολή στο Υπουργείο Εξωτερικών και Ειδικός Σύμβουλος και Διευθυντής του Γραφείου του Θεόδωρου Πάγκαλου (!) στο ίδιο Υπουργείο. Διετέλεσε μέλος των Task Force for Water Issues and the Palestinian Refugees του Ειδικού Απεσταλμένου της Ε. Ε. για τη Μέση Ανατολή και της Άτυπης Διεθνούς Ομάδας για την Ιερουσαλήμ. Έχει διδάξει "Διεθνείς Σχέσεις στη Μ. Ανατολή και τον Τρίτο Κόσμο" στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.


Τα υπόλοιπα στη Σφήκα της ερχόμενης Κυριακής ....
You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Response to "Εκλογές στο Πανεπιστήμιο στην Κόρινθο. Ακούσατε κάτι ;"

  1. Ανώνυμος Said,

    Γιατί θα πρέπει να ενημερωθεί η "κοινωνία" της Κορίνθου για τις εκλογές στο Πανεπιστήμιο? Τι σκοπό θα είχε η ενημέρωση των "παραγόντων" της Κορινθίας για μια ακαδημαϊκή διαδικασία, στην οποία ΔΕΝ μπορεί να πάρει μέρος?

    Ή μήπως εκεί είναι το πρόβλημα? Το ότι έγιναν κάποιες εκλογικές διαδικασίες και τα τοπικά κομματικά όργανα και στελέχη δεν είχαν άποψη και δεν είχαν την ευκαιρία να βάλουν το χεράκι τους????

    Για ενημέρωση υπήρχε σχετική ανακοίνωση στην είσοδο του Πανεπιστημίου, εκεί όπου μπορούν να την δουν ΟΛΟΙ οι ενδιαφερόμενοι, φοιτητές-καθηγητές κλπ.

    Δεν μπορούμε να λυπηθούμε ή να εξοργιστούμε επειδή τα "δικά μας" παιδάκια δεν μπόρεσαν να επηρεάσουν την διαδικασία.

    Posted on 2 Νοεμβρίου 2009 στις 7:58 μ.μ.

     
  2. Ανώνυμος Said,

    Δεν σε κάλεσαν Γιάννη να ψηφίσεις εσένα;

    Posted on 3 Νοεμβρίου 2009 στις 9:00 π.μ.

     
  3. Ανώνυμος Said,

    Δεν νομίζω να αφορά κανέναν η εκλογή προέδρου στα τμήματα του Πανεπιστημίου της Κορίνθου παρά μόνο τους φοιτητές και τους καθηγητές! Όσο για την παρουσία των καθηγητών και των Προέδρων στα τοπικά, στο χέρι των τοπικών αρχών είναι να εκμεταλλευτούν την παρουσία και τις γνώσεις που μπορούν να προσφέρουν στον κορινθιακό λαό. Ο κ. Αρβανιτόπουλος όσο και ο κ. Ρούσσος είναι εξαίρετοι επιστήμονες και καθηγητές. Μήπως όμως η ενεργή παρουσία τους στα τοπικά κάνει πιο έντονη την αδυναμία και την έλλειψη ικανότητας των τοπικών αρχών να ανταπεξέλθουν σε όσα μπορεί να προσφέρει η πανεπιστημιακή κοινότητα?

    Posted on 4 Νοεμβρίου 2009 στις 10:44 π.μ.