Μαρία Δαμανάκη για τη θέση Δήμα;

16.11.09 Αναρτήθηκε από diogenis
Τα ονόματα της κ. Μαρίας Δαμανάκη και της κ. Ελενας Παναρίτη έχει προτείνει, ο κ. Γ. Παπανδρέου στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο ως υποψήφιες διαδόχους του κ. Σταύρου Δήμα στις Βρυξέλλες.
Η σχετική συζήτηση των δύο ανδρών όπως γράφει ο Κ. Ζούλας στην «Κ», έχει γίνει προ δεκαπενθημέρου και αφού ο κ. Μπαρόζο είχε διαμηνύσει στον πρωθυπουργό τη βούλησή του η Ελλάδα να στείλει γυναίκα εκπρόσωπο, υποσχόμενος σε μια τέτοια περίπτωση ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Παπανδρέου «συνόδευσε» την υποψηφιότητα της κ. Δαμανάκη με τη σύσταση ότι διαθέτει σημαντική πολιτική διαδρομή στην Ελλάδα, έχοντας διατελέσει και πρόεδρος της Αριστεράς, ενώ αντιστοίχως για τη βουλευτή Επικρατείας Ελ. Παναρίτη επικαλέστηκε τη θητεία της στη Διεθνή Τράπεζα και την ειδίκευσή της στα θέματα Ανάπτυξης.
Δεδομένου, ωστόσο, ότι η πρότερη πολιτική πείρα θεωρείται στις Βρυξέλλες απαραίτητο προσόν κάθε κομισάριου, πιο πιθανή υποψηφιότητα θεωρείται αυτή της Μαρίας Δαμανάκη υπό την αίρεση βέβαια ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου θα ικανοποιηθεί από το χαρτοφυλάκιο που θα δοθεί εις αντάλλαγμα στη χώρα μας.
Στο πλαίσιο της ιδιότυπης αυτής διαπραγμάτευσης πρέπει μάλλον να αποδοθεί και το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει ακόμη ....
Politis-gr
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Μαρία Δαμανάκη για τη θέση Δήμα;"