Όταν μια ομάδα πολιτών κάνει μια κίνηση με μοναδικό σκοπό να ρίξει τον Σκούρα από το αξίωμα του Δημάρχου ψάχνοντας τον Αντισκούρα, είναι μια κίνηση χωρίς ιδεολογικό υπόβαθρο και χωρίς πολιτικές αξίες.
Το μόνο ιδεολόγημα είναι η κατάληψη της εξουσίας για την εξουσία.
Η παρούσα Δημοτική αρχή είναι ένα κακό αντίγραφο του Σκούρα.
Η κοινωνία και η φύση γενικά, αποβάλει τους κλώνους και επιλέγει τα πρωτότυπα.
Όταν σε πολλές αναφορές - δεσμεύσεις προεκλογικά έλεγαν, ότι δεν θα είναι συγκεντρωτικοί σαν τον Σκούρα αλλά θα συμβουλεύονται τις υπηρεσίες και δεν θα το παίζουν παντογνώστες, κατέληξαν σε Υπεραντιδήμαρχο επί παντός επιστητού.
Τα κάνει όλα:
μελέτες – έργα – προμήθειες – κατασκευές – κατασκευές ιδιωτικών δρόμων στο Λουτρό, κατασκευές ιδιωτικών τοιχίων στα Τρίκαλα (και μάλιστα σε πλουσίους προκλητικά, συμπολίτες μας επιχειρηματίες) - επισκευές μηχανημάτων – επιλογές συνεργείων επισκευών (όχι με τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά) - πληρωμές – δωρεές κινητήρων από μηχανήματα σε ιδιώτες (βλέπε υποψήφιο σε τοπικό συμβούλιο Ρίζας), δωρεά κοσκίνας χαλικιών στον ίδιο ιδιώτη, αυθαίρετη κατάχρηση γεννήτριας της Νομαρχίας από το Σαλέ και μεταφοράς της σε γεωτρήσεις της ΔΕΥΑ, διότι η ΔΕΗ είπε «κολοκύθια με την ρίγανη» για ρεύμα, αλλά τι να γίνει, οι δημότες πρέπει να πιούν νερό.
Επίσης πρόγραμμα για εξυπηρετήσεις ημετέρων πολιτών, τοποθετήσεις λαμπτήρων «είναι αρμοδιότητα αιρετού», δρομολόγια απορριμματοφόρων και άλλα πολλά. Με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να είναι σε απραξία χωρίς να φταίνε.
Σε πολλές περιπτώσεις ο στόχος χάθηκε στις μυλόπετρες της καθημερινότητας, του τοπικισμού, των προσωπικών ανταγωνισμών, της λανθασμένης ιεράρχησης των αναγκών και της κακής διαχείρισης των πόρων.
Η χωρίς όραμα πολιτική, η πολιτική εξυπηρέτησης μικροσυμφερόντων και πελατειακών σχέσεων με τη δημιουργία προσωπικών μηχανισμών στη θέση των θεσμών, η πολιτική των αναποτελεσματικών έργων βιτρίνας χωρίς αναπτυξιακή προοπτική, η έλλειψη νέων ιδεών και προτάσεων για την ανάπτυξη του τόπου, το χάσιμο των ευκαιριών και η συσσώρευση προβλημάτων, μας προβλημάτισε και μας προβληματίζει συνεχώς.
Αμετακίνητος στόχος είναι η αλλαγή πολιτικής και τρόπου διοίκησης του Δήμου, ώστε ο κάθε πολίτης να εξυπηρετείται με τρόπο διαφανή, φιλικό και αποτελεσματικό σε κάθε επαφή του με τις υπηρεσίες και την διοίκηση του Δήμου, επειδή το δικαιούται.
Οφείλουμε στον εαυτό μας και στα παιδιά μας να εργαστούμε κάτω από δύσκολες συνθήκες για να στήσουμε αυτόν τον θεσμό του «Καλλικράτη» πάνω σε στέρεες βάσεις, ώστε να λειτουργήσει υπέρ του πολίτη.
Οφείλουμε να αναδιαρθρώσουμε τις υπηρεσίες και να εκλογικεύσουμε τους πόρους για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της εποχής και να ασκήσουμε τις νέες αρμοδιότητες υπέρ των κατοίκων της πόλης, των χωριών και των οικισμών του Δήμου μας.
Οφείλουμε να κάνουμε κανόνα και όχι εξαίρεση, τη λογοδοσία και τη διαφάνεια στις σχέσεις μας με τον πολίτη. Οφείλουμε να κλείσουμε επιτέλους τον κύκλο των χαμένων ευκαιριών.

James
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Η παρούσα Δημοτική αρχή είναι ένα κακό αντίγραφο του Σκούρα"