Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής Κορινθίας κ. Πάνος Μπεγλίτης, αναφερόμενος στις πρόσφατες φήμες για το νερό της Κορινθίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Γνωρίζω την υπόθεση και πραγματικά θέλω να εκφράσω την λύπη μου και την ανησυχία μου, διότι ένα κρίσιμο θέμα, όπως είναι η δημόσια υγεία και το πόσιμο νερό, μετατρέπεται από ορισμένους σε αντικείμενο προεκλογικής, μικροκομματικής εκμετάλλευσης.
Ζητώ από τα μέσα ενημέρωσης , αλλά και από όλους εκείνους, πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς, να σοβαρευτούμε όλοι. Να δώσουμε με εντιμότητα, με ηθική, με αρχές την προεκλογική αντιπαράθεση, στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού. Να μην χρησιμοποιείται το θέμα του νερού για προεκλογικές σκοπιμότητες.
Δεν έχει κανένα πρόβλημα το νερό.
Οι Κορίνθιοι συμπολίτες μας μπορούν να πίνουν άφοβα και το νερό πληρεί όλες τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος.
Εξάλλου, αυτή ήταν και η απάντηση της κυρίας Μπιρμπίλη, με την οποία συνομίλησα χθες το απόγευμα και το ίδιο θα απαντήσει σε βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης του νομού μας, στην ερώτηση που της υπέβαλε στη Βουλή.
Ασφαλώς όλοι πρέπει να φροντίσουμε για να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες υποδομές που θα προστατεύουν την δημόσια υγεία, μέσα από τα δίκτυα διανομής του νερού. Από εκεί και πέρα, όμως, μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια ενόψει των εκλογών.
Και εννοώ τους βουλευτές και τους αυτοδιοικητικούς, αλλά και ορισμένους από τους δημοσιογράφους, που έσπευσαν όλοι προεκλογικά να το αξιοποιήσουν υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου.
Χρειάζεται ευθύνη από όλους.
Χρειάζεται σοβαρότητα.
Χρειάζεται προσοχή. Να μην καλλιεργούμε φοβίες στον κόσμο και να μην παίζουμε με ένα θέμα, όπως είναι το πόσιμο νερό.»
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Οι Κορίνθιοι μπορούν να πίνουν άφοβα νερό"