Για την καταναλωτική κίνηση των τελευταίων ημερών με αφορμή την εορταστική περίοδο μίλησαν στην «ΣΦΗΚΑ» οι πέντε πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων του Νομού Κορινθίας.
Παραδόξως οι έμποροι της Κορίνθου και του Κιάτου, σύμφωνα με τις δηλώσεις των προέδρων των Εμπορικών Συλλόγων, δεν είναι τόσο απαισιόδοξοι, αφού διαπίστωσαν ότι η αγορά κινήθηκε τα Χριστούγεννα απρόσμενα καλά.
Αντίθετα, στο Λουτράκι, στη Νεμέα και στο Ξυλόκαστρο, η κίνηση ήταν ιδιαίτερα πεσμένη ως αποτέλεσμα της κρίσης. Ζητήσαμε από τους προέδρους των πέντε Εμπορικών Συλλόγων να μας περιγράψουν την κατάσταση των τοπικών αγορών, αλλά και να μας πουν τι περιμένουν για την Πρωτοχρονιά και πώς πιστεύουν ότι θα λειτουργήσει το αγοραστικό κοινό.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Περιμέναμε χειρότερα..πήγαμε καλύτερα ..!
Κόρκας Αθανάσιος
«Η κίνηση στα μαγαζιά της πόλης συγκριτικά με αυτό που περιμέναμε ήταν καλύτερη. Αναμέναμε να είναι πεσμένη, αλλά τουλάχιστον τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκε κάποια κίνηση. Βεβαίως, σε σχέση με τα περσινά επίπεδα είμαστε πολύ πιο κάτω σε τζίρους. Ευελπιστούμε Παραμονή Πρωτοχρονιάς να δούμε κάποια κίνηση στα μαγαζιά και τουλάχιστον απ’ ότι βλέπουμε, οι καταναλωτές παραμένουν στην πόλη τους, την στηρίζουν και τους ευχαριστούμε. Όπως και τα καταστήματα έχουν αρχίσει και κάνουν ήδη προσφορές. Ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο Καλή Χρονιά και Υγεία».

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ:Υπήρξε μία ζωντάνια αλλά..!
Ζάρρος Χρήστος
«Τις δύο τελευταίες μέρες των Χριστουγέννων, παρατηρήσαμε μια ζωντάνια στην αγορά, αλλά με σχετική υποτονικότητα (οι τζίροι είναι χαμηλότεροι από πέρυσι). Ευελπιστούμε, όταν θα κλείσουν το ταμείο οι καταστηματάρχες, να έχουν καλύψει ένα μέρος των πάγιων εξόδων. Την κατάσταση την γνωρίζουμε πώς έχει και τα πράγματα είναι πεσμένα.
Μια ζωηράδα υπήρχε τις δύο ημέρες των Χριστουγέννων και ελπίζουμε το ίδιο να συμβεί και την Πρωτοχρονιά. Ευχές σε όλο τον κόσμο, με υγεία και Καλή Χρονιά».

ΚΙΑΤΟ: Δόξα τον Θεό καλά κινηθήκαμε
Μαυρέας Δημήτρης
«Την εβδομάδα των Χριστουγέννων κινήθηκε σε πολύ καλά επίπεδα η αγορά και ελπίζουμε να συμβεί το ίδιο και την εβδομάδα της Πρωτοχρονιάς που διανύουμε. Ζητάμε την στήριξη των καταστημάτων της πόλης από τους καταναλωτές για να μπορεί να ευημερεί η περιοχή του Κιάτου και να παραμείνουν ανοιχτά τα μαγαζιά.
Καλή χρονιά και Χρόνια Πολλά σε όλους».

ΝΕΜΕΑ: Υποτονική η κίνηση στην Νεμέα
Καλλής Αριστοτέλης
«Η κίνηση είναι υποτονική. Τα δεδομένα που υπάρχουν στη Νεμέα ισχύουν για όλη την χώρα. Η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, η μείωση μισθών και συντάξεων, η υποβάθμιση του αγροτικού εισοδήματος που εξαρτόμαστε εμείς ως Νεμέα, παράλληλα ως εμπορικός τομέας αν συνδέσουμε την αρνητική μας πορεία με το υψηλό λειτουργικό κόστος μιας επιχείρησης (υψηλή φορολόγηση, περαίωση, τιμολόγια ΔΕΚΟ, ασφαλιστικές εισφορές) οδηγούμαστε σε μια δυσοίωνη προοπτική ως κλάδος.
Οι δε κυβερνώντες δεν αντιστοιχούν σε λογική ούτε και με έναν πρωτοετή φοιτητή Οικονομικών Επιστημών, γιατί σε περιόδους κρίσεως η διεθνής πρακτική μας υπαγορεύει ότι το κράτος θα πρέπει να μειώνει το ΦΠΑ και να κάνει επενδύσεις στο ίδιο.
Εύχομαι καλή Χρονιά, ευτυχία και χαρά σε όλο τον κόσμο».

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Δεν πήγαμε καθόλου καλά..!
Μαρίνης Γιώργος
«Τα Χριστούγεννα δεν πήγε καθόλου καλά η κίνηση, αντίθετα ήταν αρνητική. Πολύ υποτονική και δυστυχώς δεν υπήρξε καμία αλλαγή. Τώρα, για τις ημέρες αυτές, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, ευελπιστούμε ότι θα δούμε κάτι καλύτερο λόγω του ότι συνηθίζουμε όλοι την Πρωτοχρονιά να ανταλλάσσουμε δώρα. Χρόνια Πολλά σε όλους και Καλή Χρονιά».

Το ρεπορτάζ έκαναν: Λένα Λιβέρη-Κατερίνα Καζαντζή
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Πως είδαν οι 5 πρόεδροι των εμπορικών συλλόγων την Κίνηση στην αγορά..!"