Οι αστικές συγκοινωνίες στο Υπουργικό

12.1.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Το ν/σ για τις αστικές συγκοινωνίες θα τεθεί επί τάπητος, μεταξύ άλλων, στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που συνέρχεται υπό την προεδρία το πρωθυπουργού.

Τη συνεδρίαση θα απασχολήσει και η επικύρωση κοινοτικής οδηγίας αναφορικά με την θαλάσσια στρατηγική για την προστασία και τη διαχείριση των θαλάσσιων υδάτων. Επίσης, τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου θα ενημερωθούν από τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνη, σχετικά με τις προωθούμενες ρυθμίσεις για την έγκαιρη απονομή των συντάξεων.

Κατά πληροφορίες, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί και σύγκληση του ΚΥΣΕΑ (Κυβερνητικό Συμβούλιου Εσωτερικών και Άμυνας), με αντικείμενο τον ορισμό νέου αρχηγού στο Λιμενικό Σώμα, αλλά και τη διάλυση της Αγροφυλακής.

Το πρόγραμμα των αλλαγών που εφαρμόζει η κυβέρνηση προς όφελος της χώρας και των πολιτών της θα συνεχιστεί και το 2011, τόνισε ο Γ. Παπανδρέου, σε ευρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή κυβερνητικών και κομματικών στελεχών, που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Παπανδρέου επέμεινε στην εφαρμογή του προγράμματος με βάση το οποίο, όπως είπε, "κρατήσαμε όρθια την Ελλάδα", αποδίδοντας την επιτυχία αυτή της κυβέρνησης στο γεγονός ότι διαθέτει και εφαρμόζει ένα συγκεκριμένο σχέδιο.

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση αναγκάσθηκε να πάρει "και αποφάσεις που πόνεσαν", αλλά οι εξελίξεις ήταν τέτοιες που δεν άφηναν άλλα περιθώρια.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Οι εξελίξεις στην ΕΕ, το ταξίδι του Γ. Παπανδρέου στην Τουρκία και κοινωνικά θέματα, συζητήθηκαν χθες στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για τη χάραξη μιας νέας πορείας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με εμβάθυνσή τους, και με στόχο την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων.

Στη σαφή γλώσσα που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός στη σύνοδο των Τούρκων πρέσβεων στο Ερζερούμ, αναφέρθηκε ο Κ. Παπούλιας, υποδεχόμενος τον Γιώργο Παπανδρέου, στο Προεδρικό Μέγαρο.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Οι αστικές συγκοινωνίες στο Υπουργικό"