Στο 90% η προσωρινή σύνταξη

12.1.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Στο 90% της κανονικής σύνταξης θα ανέρχεται η προσωρινή σύνταξη που θα χορηγείται στον ασφαλισμένο μετά την αίτησή του για συνταξιοδότηση. Τις αιτήσεις θα υποδέχεται το εδικό σώμα επιθεωρητών το οποίο θα έχει συγκροτηθεί μέσα στους επόμενους δυο μήνες.

"Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ειδικό σώμα πιστοποιημένων επιθεωρητών το οποίο θα έχει την ικανότητα να απονέμει γρήγορα τις συντάξεις στους δικαιούχους και να διασφαλίζει ότι ύψος των προσωρινών συντάξεων θα βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο κοντά σε εκείνο της κανονικής, να φθάνει το 90% ή και να το υπερβαίνει", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας.

Ο κ. Κουτρουμάνης, ανέφερε ότι η εφαρμογή του μέτρου αποφασίστηκε μετά τη συνάντηση που είχε πριν από τις γιορτές η πολιτική ηγεσία του υπουργείου με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγου Εργαζομένων του ΙΚΑ, κατά την οποία η Διοίκηση της Ομοσπονδίας υπέβαλε τη συγκεκριμένη πρόταση.

Στο μεταξύ, επιστολή προς τις διοικήσεις του ΙΚΑ και του ΟΓΑ, απέστειλε ο Γ. Κουτρουμάνης, ζητώντας τους να καταθέσουν τις απόψεις τους επί τεχνικών και διαδικαστικών θεμάτων τα οποία αφορούν στην εφαρμογή του "εργόσημου".


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Στο 90% η προσωρινή σύνταξη"