Επί...ποδός βρίσκονται οι οργανώσεις καταναλωτών ανά την Ελλάδα, καθώς η προθεσμία για τη ρύθμιση οφειλών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, που άνοιξε επισήμως στις 4 Ιανουαρίου, κινητοποίησε τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι για την ώρα αποφεύγουν να προσφύγουν μόνοι τους στα ειρηνοδικεία και βολιδοσκοπούν. Επιλέγουν να απευθυνθούν για βοήθεια στις καταναλωτικές ενώσεις, οι οποίες συλλέγουν αιτήσεις και ετοιμάζονται για μαζικές προσφυγές.

Πράγματι, στο Ειρηνοδικείο Αθήνας και παρά την προετοιμασία, που έγινε στο Τμήμα Εκούσιας Δικαδικασίας, με την τοποθέτηση τεσσάρων υπαλλήλων για παραλαβή των επίμαχων αιτήσεων, τρεις μόνον αιτήσεις είχαν υποβληθεί έως αργά προχθές, Τρίτη.

Οι τρεις πολίτες, που προσέφυγαν, έλαβαν δικάσιμο για την εκδίκαση των αιτήσεών τους τον Μάιο, ώστε να δοθεί το περιθώριο των δυόμιση μηνών για εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Αντίστοιχα, «μουδιασμένη» δραστηριότητα παρουσιάζεται και στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώ σε εκείνο της Πάτρας δεν έχει γίνει ακόμη προσφυγή.

Σε όλα τα Ειρηνοδικεία, ωστόσο, παρατηρείται καθημερινά προσέλευση δεκάδων πολιτών, οι οποίοι ζητούν να ενημερωθούν για τη διαδικασία και να παραλάβουν το ειδικό έντυπο, που κατατοπίζει περί την εφαρμογή της συγκεκριμένης ρύθμισης. Πλην των πέντε ειρηνοδικών, που έχουν επιφορτιστεί για να δικάζουν ανάλογες προσφυγές, ένας ακόμη βρίσκεται στη διάθεση των πολιτών για ενημέρωση.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Μαζικές προσφυγές ετοιμάζουν οι καταναλωτικές ενώσεις"