Στη Χάγη για τις αποζημιώσεις

13.1.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Σήμερα ή το αργότερο αύριο το πρωί, οπότε και λήγει η προθεσμία που έχει τεθεί, ο Έλληνας πρέσβης πρόκειται να καταθέσει στον Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης,την παρέμβαση της Ελλάδας στην ιταλογερμανική διένεξη για την διεκδίκηση αποζημιώσεων των θυμάτων του Δίστομου, όπως ανακοίνωσε στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου.

Ήδη έχει ενημερωθεί η Γραμματεία του Διεθνούς Δικαστηρίου να αναμένει τις επόμενες ώρες την κατάθεση της παρέμβασης.

Ειδικότερα, τον ερχόμενο Ιούνιο θα εκδικαστεί ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης η προσφυγή της Γερμανίας κατά της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ιταλίας, με την οποία απορρίφθηκε η ένσταση της Γερμανίας περί ετεροδικίας και κρίθηκε νόμιμη η κατάσχεση γερμανικού ακινήτου κειμένου στην πόλη της Φλωρεντίας της Ιταλίας για την πληρωμή μέρους του ποσού που επιδικάστηκε από τα ελληνικά δικαστήρια στους συγγενείς των 228 θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας του Διστόμου.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιος κυβερνητικός παράγων, που εδώ και μερικούς μήνες συμμετέχει ενεργά στην νομική και πολιτική διερεύνηση του λεπτού αυτού θέματος, ο πρωθυπουργός κατέληξε στην απόφαση αυτή αφού στάθμισε "τους προφανείς ηθικούς, νομικούς και πολιτικούς λόγους, αλλά και σημαντικά ζητήματα ύψιστης εθνικής σημασίας".


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Στη Χάγη για τις αποζημιώσεις"