Προς ένα ευρωπαϊκό σχέδιο

13.1.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Σχέδιο δράσης τριών σημείων που προβλέπει την περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυση του μηχανισμού διάσωσης των κρατών-μελών της Ευρωζώνης που εμφανίζουν δημοσιονομικά προβλήματα, την εξουσιοδότηση του μηχανισμού να αγοράζει ομόλογα των κρατών που στηρίζει από τη δευτερογενή αγορά και την μείωση του επιτοκίου βάσης με το οποίο δανείζονται οι χώρες αυτές από τον μηχανισμό εξετάζουν κορυφαία στελέχη της ΕΕ, και αρχηγοί Ευρωπαϊκών κρατών.

Όπως μετέδωσε το οικονομικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, το σχέδιο ενδέχεται να περιλαμβάνει δάνειο προς την Πορτογαλία ύψους 60 δισ. ευρώ, εξαγορά μέρους του ελληνικού χρέους, και αναμένεται να αποτελέσει τη συνέχεια των προσπαθειών των διαμορφωτών πολιτικής στην ευρωζώνη για να καθησυχαστούν οι αγορές. Την ίδια ώρα ο ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις, Ολι Ρεν εξέφρασε τη στήριξη της ΕΕ στις προσπάθειες τις ελληνικής κυβέρνησης.

Οι χώρες της ευρωζώνης επιζητούν μια συνολική λύση στην κρίση που πλήττει το ευρώ, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε δημοσιογράφους από τις Βρυξέλλες που επισκέπτονταν το Βερολίνο.

Σκοπός δεν είναι να βρεθεί μια βραχυπρόθεσμη λύση, αλλά μεσοπρόθεσμες ιδέες που να ανταποκρίνονται στα προβλήματα, σημείωσε.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Προς ένα ευρωπαϊκό σχέδιο"