Αυξάνονται τα κρούσματα στη χώρα μας
Πλέον έξι άνθρωποι νοσηλεύονται με αναπνευστική δυσχέρεια ή ανεπάρκεια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σε νοσοκομεία της Αθήνας και της περιφέρειας. Ωστόσο, μόνο οι μισοί εξ αυτών αποτελούν περιστατικά «αναμενόμενα» κατά τους γιατρούς, δηλαδή πρόκειται για άτομα που πάσχουν από σοβαρές χρόνιες παθήσεις, οι οποίες και τους καθιστούν πιο εύκολα στόχους του επικίνδυνου ιού.
Οι άλλοι τρεις είναι άνθρωποι νέοι και υγιείς, καθώς ανήκουν στις λεγόμενες παραγωγικές δεκαετίες 30 έως 50 χρόνων και δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας. Το γεγονός αυτό προβληματίζει τους ειδικούς καθώς επιβεβαιώνει τα δυσμενή επιδημιολογικά στοιχεία που αφορούν τις ομάδες – στόχους του Α(Η1Ν1) και από τα οποία προκύπτει ότι «χτυπά», έχοντας θανατηφόρο αποτέλεσμα, νέους και υγιείς ανθρώπους.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχει το protothema.gr, ένας 35χρονος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Θεαγένειο της Θεσσαλονίκης, ένας 40χρονος στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας, ενώ σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται στην Εντατική του Ευαγγελισμού 30χρονη μητέρα.
Ασθενείς με επιπλοκές της γρίπης «φιλοξενούνται» επίσης στην Εντατική του Σισμανόγλειου, του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών και του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στην Κρήτη, αλλά και στο ιδιωτικό θεραπευτήριο «Ερρίκος Ντυνάν».
Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων γρίπης σε όλη την επικράτεια. Από τις ιολογικές αναλύσεις που έχουν κάνει τα εργαστήρια του ΚΕΕΛΠΝΟ τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν βρεθεί περισσότερα από 20 δείγματα θετικά στον ιό Α(Η1Ν1). Ωστόσο, σαφής εικόνα υπάρχει μόνο σε ό,τι αφορά τα βαριά περιστατικά που νοσηλεύονται σε Εντατικές –όπως αυτή αποτυπώνεται από την επιδημιολογική επιτήρηση του Κέντρου.
Ο αριθμός των ασθενών που πιθανόν νοσηλεύονται σε κλινικές των νοσοκομείων δεν αποτυπώνεται εφέτος διότι δεν προβλέπεται στο πλαίσιο παρακολούθησης της εποχικής γρίπης –πέρυσι αυτό γινόταν καθόλη τη διάρκεια της γρίπης δεδομένου ότι είχε κηρυχθεί πανδημία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.


www.thebest.gr/news
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Έξι άνθρωποι στην εντατική λόγω νέας γρίπης"