Τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Γιώργο Δέδε την Τετάρτη 19 Ιαν. 11 επισκέφτηκε το διοικητικό συμβούλιο των φαρμακοποιών Κορινθίας προκειμένου να τον ενημερώσουν για το πρόγραμμα τον απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών που έχει προγραμματιστεί να νομοθετήσει , το υπουργείο υγείας και πρόνοιας .
Η πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου κα. Α. Μπάρτζη ενημερώνοντας τον κ. Δέδε επισήμανε τα εξής :

“ Εντελώς ξαφνικά κ Δέδε και χωρίς να μας έχει ζητηθεί η γνώμη μας και χωρίς να προβλέπεται από το μνημόνιο , προέκυψε και το θέμα του ανοίγματος του επαγγέλματος των φαρμακοποιών. Όπως καταλαβαίνεται χωρίς να μας έχει δοθεί το πλήρες νομοσχέδιο οδηγούν το επάγγελμα του φαρμακοποιού σε αφανισμό και αυτό σημαίνει την είσοδο του ιδιωτικού κεφαλαίου . Είναι σαφές ότι αυτό δεν βοηθάει στην μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης και μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και ζητάμε από το αρμόδιο υπουργείο την απόσυρση του νομοσχεδίου“ .
Επίσης ανάλογη παρέμβαση έκανε και ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας φαρμακοποιών Ελλάδος κ Π. Σιαπκαράς .

Ο κ. Δέδες αφού ευχαρίστησε το σύλλογο των φαρμακοποιών που τον επισκέφτηκε για να τον ενημερώσει , σχετικά με τα προβλήματα του κλάδου τους έκανε την παρακάτω δήλωση :
“ Συνδικαλιστικά και συναισθηματικά συμπάσχουμε , με την έννοια ότι και εγώ προέρχομαι από κλειστό επάγγελμα που απελευθερώνετε ως πολιτικός μηχανικός , αλλά βέβαια με πολύ μικρότερες επιπτώσεις από τις επιπτώσεις που επιφέρει το άνοιγμα στο δικό σας επάγγελμα .Το άνοιγμα αυτό δεν νομίζω ότι βρίσκεται στην σωστή κατεύθυνση ακόμα και αν κάποιος συμφωνούσε στην λογική ότι για τον υγιή ανταγωνισμό , θα έπρεπε να ανοίξουν τα επαγγέλματα που θεωρούνται κλειστά .
Νομίζω ότι πολλές φορές γίνονται βεβιασμένες κινήσεις χωρίς να έχει εξαντληθεί ο διάλογος με τους συνδικαλιστικούς και τους κοινωνικούς φορείς . Επίσης έχω την γνώμη ότι ειδικά στο δικό σας το επάγγελμα , που αφορά τον ευαίσθητο χώρο της υγείας που είναι δημόσιο αγαθό και θα πρέπει οι κινήσεις να είναι ιδιαίτερα προσεχτικές και να εξασφαλίζουν το μάξιμουμ της συναίνεσης είναι εμφανές ότι κάτι τέτοιο δεν έχει επιτευχθεί και δεν έχει εξαντληθεί . Ήδη υπάρχει ως δεδομένο αυτό που περιγράψατε ότι δηλαδή στην Ελλάδα , υπάρχει ένας εξωφρενικά μεγάλος ήδη αριθμός φαρμακείων , δηλαδή το επάγγελμα έχει ανοίξει ήδη από μόνο του στην ουσία και ίσως κάποιοι άλλοι όροι μέσα σε λογικά πλαίσια θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια καλύτερη κατάσταση και σαν παροχή που εντάσσεται στο σύστημα της υγείας , αλλά και σαν υγιείς λειτουργία μέσα στον χώρο της αγοράς .
Ηθικά και στο μέτρο των δυνάμεων μας κα. πρόεδρε , και αγαπητοί φίλοι , εμείς συμπαραστεκόμαστε με την έννοια ότι , μέσα στον κυκεώνα των μέτρων που υπάρχει , μέσα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία , πρέπει οπωσδήποτε οι πολιτικές να μην δημιουργούν συγκρούσεις . Κυρίως με τα πλατιά λαϊκά κοινωνικά αλλά και με τον επιστημονικό κόσμο της χώρας αλλά να φροντίζουν να εξασφαλίζουν της μέγιστες δυνατές συναινέσεις.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Οι φαρμακοποιοί της Κορινθίας ενημέρωσαν τον Δέδε για την απεργία τους"