Τη σταδιακή αποχώρηση των συμβασιούχων από τον δήμο θα πρέπει να μεθοδεύσει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και για τον λόγο αυτό ζητάει από την κυβερνηση ειδική νομοθετική ρύθμιση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καμίνης κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο ολοκληρώθηκε με την παρουσία εκπροσώπων των συμβασιούχων, ζήτησε από τις δημοτικές παρατάξεις, αλλά κυρίως από τον πρώην δήμαρχο και πρόεδρο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νικήτα Κακλαμάνη, να ζητήσουν τη συνδρομή του αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη ώστε οι εργαζόμενοι να παραμείνουν στην εργασία τους για εύλογο χρονικό διάστημα.

"Πρέπει να υπάρξει ειδική νομοθετική ρύθμιση για τριετή παραμονή των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο Δήμο Αθήνας" είπε ο κ. Καμίνης, υποστηρίζοντας ότι η αποχώρηση των εργαζομένων με συμβάσεις θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών προς τους κατοίκους της Αθήνας.

Η πρόταση του δημάρχου έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία και αποφασίστηκε η σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό.

Να σημειωθεί ότι από τον δήμο Αθηναίων αποχωρούν συστηματικά συμβασιούχοι απ' όλους τους τομείς. Ηδη τον τελευταίο μήνα αποχώρησαν 550 εργαζόμενοι, ενώ ελλείψεις εντοπίζονται στον τομέα της καθαριότητας. Οι ίδιοι οι εργαζομενοι υποστηρίζουν ότι με αυτούς τους ρυθμούς τον Σεπτέμβριο, θα υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ρύθμιση για τους συμβασιούχους στον δήμο Αθηναίων ζητά ο Γ. Καμίνης"