Με νέους, πιο γρήγορους και αποφασιστικούς ρυθμούς πρέπει να προχωρήσει πλέον το κυβερνητικό έργο, ύστερα από την πρόσφατη απόφαση της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης, με την οποία η χώρα έκανε "ένα καθοριστικό βήμα στην αντιμετώπιση του υπέρογκου χρέους" της, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, "με μεγαλύτερη ορμή τώρα και πιο απερίσπαστοι από ό,τι μέχρι σήμερα, είμαστε σε θέση να ανοίξουμε όλο και περισσότερο την ατζέντα των μεγάλων θεμάτων και των μεγάλων αλλαγών, που βάζουν τη χώρα μας σε μια διαφορετική τροχιά".

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία για την προώθηση αλλαγών μέσα σε ένα κλίμα μεγαλύτερης σιγουριάς. Μετά την εξασφάλιση της "ασπίδας προστασίας", είπε ο πρωθυπουργός, μπορούμε να προωθήσουμε αλλαγές "που εμπεδώνουν την ασφάλεια, την ευνομία και τη δικαιοσύνη και κάνουν την Ελλάδα ελκυστική για επενδύσεις, αλλά και για την ποιότητα ζωής που εμείς επιδιώκουμε να διασφαλίσουμε".

Αναφερόμενος στην παρουσία της κυβέρνησης στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ο πρωθυπουργός τόνισε ότι σε μια εποχή "πρωτόγνωρης δημοσιονομικής προσπάθειας, δεν εξαιρείται η Έκθεση". Και ζήτησε από τα μέλη της κυβέρνησης να αξιολογήσουν αυστηρά τη σκοπιμότητα της παρουσίας "συμπεριλαμβανομένης και της πολιτικής ηγεσίας" του κάθε υπουργείου.

Η παρουσία, όπως είπε, πρέπει να περιοριστεί στα αυστηρώς απαραίτητα πλαίσια και η εκπροσώπηση να είναι "όσο πιο λιτή και ολιγομελής γίνεται".


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Γ. Παπανδρέου: Ανοίγει η ατζέντα των μεγάλων αλλαγών"