Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων τη Δευτέρα 18/07/2011 και οι σημαντικότερες αποφάσεις που λήφθηκαν είναι οι παρακάτω:

• Εγκρίθηκε ο πρώτος προϋπολογισμός του νεοσύστατου νομικού προσώπου Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κορινθίων, με Πρόεδρο το δημοτικό σύμβουλο Μάριο Σταματάκη, συνολικού ύψους 2.969.000 €, που αφορά τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς , τα ΚΑΠΗ και τις δράσεις στα κοινωνικά προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι, Κοινωνική Μέριμνα, ΚΗΦΗ κλπ.

• Εγκρίθηκε ο πρώτος προϋπολογισμός του νεοσύσταστου νομικού προσώπου του Δήμου «Κέντρο Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Κορινθίων», με Πρόεδρο το δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Λαμπρινό, συνολικού ύψους 2.173.000 €. Πρόκειται για νέο νομικό πρόσωπο που θα καλύπτει τις δράσεις των Πνευματικών Κέντρων, των Φιλαρμονικών, των Χορωδιών, των Αθλητικών Κέντρων και των Περιβαλλοντικών δράσεων.

• Έγινε αποδοχή ποσού 161.700 € από το Υπουργείο Εσωτερικών για την Πολιτική Προστασία και συγκεκριμένα για τη πυροπροστασία. Με το ποσό αυτό θα καλυφθούν δαπάνες επιχορήγησης των εθελοντικών οργανώσεων δασοπροστασίας Τενέας, Σολυγείας και Σαρωνικού, καθώς και εργασίες φύλαξης χωματερών, δασών , αποκατάστασης χώρων χωματερών πέριξ δασικών εκτάσεων, κλπ

• Εγκρίθηκε κατ’ αρχήν η αγορά ιδιωτικού δικτύου ύδρευσης μήκους 8,5 χιλιομέτρων περίπου που καλύπτει τις ανάγκες υδροδότησης της δημοτικής ενότητος Άσσου-Λεχαίου με νερό από την δημοτική ενότητα Κορινθίων. Στη συνέχεια θα συνταχθεί η ανάλογη τεχνική έκθεση , θα γίνει η εκτίμηση από ορκωτούς εκτιμητές και το θέμα θα επανέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο για οριστική απόφαση.

• Εγκρίθηκε η συνδιοργάνωση του θεατρικού φεστιβάλ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2011, που πλέον έγινε θεσμός για την Κόρινθο, σε συνεργασία με το Θεατρικό Όμιλο Βασίλη Ρώτα. Για τις δαπάνες φιλοξενίας και διαμονής των 10 θιάσων από όλη την Ελλάδα και τη Κύπρο που θα παραβρεθούν και θα δώσουν παραστάσεις στην Κόρινθο (Δημοτικό Θέατρο) το δεκαήμερο 31 Ιουλίου μέχρι 10 Αυγούστου εγκρίθηκε το συνολικό ποσό των 30.000 €.
• Εγκρίθηκε η επιχορήγηση της Θεατρικής Σκηνής Χιλιομοδίου με το ποσόν των € 5.000 για την κάλυψη δαπανών πολιτιστικών εκδηλώσεων και θεατρικών παραστάσεων.

• Εγκρίθηκε η προμήθεια αντιτύπων του Λευκώματος που θα εκτυπωθεί από τον Κορίνθιο συμπολίτη μας Φώτιο Σπυρόπουλο με θέμα «Ψήγματα λαϊκής Αφήγησης.Η Κόρινθος που χάνεται στο βάθος του χρόνου….» .Πρόκειται για ένα έργο με αφηγήσεις και φωτογραφίες από τις γειτονιές και τις συνοικίες της πόλης της Κορίνθου.

• Εγκρίθηκε πίστωση 2.000 € για την κάλυψη δαπανών εορτασμού της Μάχης των Δερβενακίων στις 26 Ιουλίου στην περιοχή Αγ. Σώστη στα Δερβενάκια.
• Εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου στην ετήσια παραδοισιακή εκδήλωση στον Κόρφο στις 3 Σεπτεμβρίου που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Κόρφου με το ποσό των € 3.500
• Επιχορηγήθηκε ο Ναυτικός Όμιλος Άσσου με 2.500 € για την κάλυψη εξόδων συμμετοχής του σωματείου σε ναυταθλητικούς αγώνες.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Αποφάσεις που πήρε το δημοτικό συμβούλιο Κορίνθου"