Ανιχνευτής ''ναρκωτικών βιασμού''

3.8.11 Αναρτήθηκε από diogenis

Δύο επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ ανακοίνωσαν ότι έχουν σχεδόν καταφέρει να δημιουργήσουν μία συσκευή που μπορεί να ανιχνεύσει τα "ναρκωτικά βιασμού", τις ουσίες που ρίχνουν βιαστές σε ποτά προκειμένου να εξουδετερώσουν τα θύματά τους.

Ο καθηγητής Φερνάντο Πατόλσκι και ο γιατρός Μάικλ Ιόφε, του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου, εξήγησαν ότι ο ανιχνευτής θα μπορούσε να δείξει σε πραγματικό χρόνο αν κάποιος έχει ρίξει στο ποτό γ-υδροξυβουτυρικό οξύ (GHB) ή κεταμίνη.

"Το τοποθετείτε απλά στο ποτό σας. Θα μπορούσε να θεωρηθεί ως αναδευτήρας ποτού" δήλωσε ο κ. Ιόφε.

Μία ελάχιστη ποσότητα ποτού εισέρχεται στον ανιχνευτή και έπειτα έρχεται σε επαφή με μία χημική φόρμουλα η οποία δείχνει αν το ρόφημα περιέχει επικίνδυνες ουσίες.

Στην περίπτωση αυτή ο ανιχνευτής μπορεί να ειδοποιήσει για την ύπαρξη κινδύνου. "Μπορεί να ανάψει κάποιο φως, ή κάποιο μέρος του να περιστραφεί ή ακόμη να στείλει μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο της ιδιοκτήτριας" πρόσθεσε ο επιστήμονας.

Αν ο ανιχνευτής δεν εντοπίσει GHB ή κεταμίνη, μπορεί να ανιχνεύσει την ύπαρξη Rohypnol (Ροχίπνολ), το οποίο επίσης χρησιμοποιείται για τη νάρκωση των θυμάτων με σκοπό τον βιασμό τους.

"Έχουμε τα προκαταρκτικά αποτελέσματα τα οποία είναι πολύ ελπιδοφόρα. Αυτό που έχουμε ανάγκη είναι χρήματα" σημείωσε ο κ. Ιόφε.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ανιχνευτής ''ναρκωτικών βιασμού''"