Στον πενταψήφιο αριθμό «11012» και στο e-mail fpccu@hellenicpolice.gr θα μπορούν οι πολίτες από σήμερα να καταγγέλλουν φορολογικές παραβάσεις, παράνομες ενέργειες κρατικών λειτουργών αλλά και υποθέσεις διαφθοράς στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ο 11012 είναι ο νέος τηλεφωνικός αριθμός της νεοσύστατης Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.

Η νέα υπηρεσία θα πραγματοποιεί άμεσους ελέγχους και θα συντάσσει δικογραφίες σε βάρος των φοροφυγάδων ή άλλων παρανομούντων.

'Οπως επισημαίνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ «οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας θα είναι στοχευμένοι. Δεν θα υπάρχουν τυχαίοι ή δειγματοληπτικοί έλεγχοι όπως πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ ή άλλες οικονομικές υπηρεσίες. Θα πραγματοποιούνται έρευνες μετά από συγκεκριμένες καταγγελίες πολιτών ή και ύστερα από παραγγελίες δικαστικών αρχών. Πολλοί από τους παρανομούντες θα οδηγούνται στο Αυτόφωρο».

Επιπλέον στο e-mail ccu@cybercrimeunit.gov.gr θα συγκεντρώνονται καταγγελίες πολιτών για υποθέσεις απατών και παιδικής πορνογραφίας κι άλλων στο διαδίκτυο που θα χειρίζεται η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Με αυτό το τηλέφωνο κάτι κατεργάρηδες..θα πάνε στον πάγκο..!"