120.000 προσλήψεις στους Δήμους

3.9.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Σε πρώτη φάση αναμένεται να προσληφθούν περίπου 25 χιλιάδες άνεργοι μέσα από
τις λίστες του ΟΑΕΔ και υπό τον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ, ενώ ο συνολικός αριθμός αναμένεται να φθάσει τις 120.000. Το ύψος του προγράμματος, το οποίο έχει ορίζοντα τριετίας, ανέρχεται σε 3 δισ. ευρώ.
Σε πρώτη φάση αναμένεται να προσληφθούν περίπου 25 χιλιάδες άνεργοι μέσα από τις λίστες του ΟΑΕΔ και υπό τον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ, ενώ ο συνολικός αριθμός αναμένεται να φθάσει τις 120.000. Το ύψος του προγράμματος, το οποίο έχει ορίζοντα τριετίας, ανέρχεται σε 3 δισ. ευρώ.

Η χρηματοδότησή του θα προέλθει από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για το σκέλος της προμήθειας υλικών κ.λπ. και από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο σκέλος που αφορά στην κάλυψη των ημερομισθίων, των εργοδοτικών εισφορών και των εισφορών των εργαζομένων.

Ο κάθε άνεργος που θα προσληφθεί με αυτή τη διαδικασία θα μπορεί να κάνει ως και 135 ημερομίσθια το χρόνο και θα απασχοληθεί σε μικρά κυρίως έργα των δήμων, όπως είναι οι αναπλάσεις. Η επιλογή θα γίνεται από τοπικές λίστες του ΟΑΕΔ με συγκεκριμένα κριτήρια, ενώ στην πενταμελή επιτροπή που θα αναλάβει την επιλογή του προσωπικού θα μετέχουν τρία μέλη του ΑΣΕΠ και δύο του ΟΑΕΔ. Δύο βασικά κριτήρια που αναμένεται να ισχύσουν πάντως, είναι η εντοπιότητα και ο χρόνος που απαιτείται για να «φθάσει» στη συνταξιοδότηση ένας άνεργος.

Θέσεις εργασίας
Με αφορμή το πρόγραμμα, ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε και στις 55 χιλιάδες θέσεις πεντάμηνης «κοινωφελούς εργασίας» με τη συμμετοχή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), που προωθεί το υπουργείο Απασχόλησης, καλώντας το ΑΣΕΠ να τεθεί επικεφαλής της σχετικής διαδικασίας και τονίζοντας, πως «οι ΜΚΟ είναι για άλλη δουλειά». Την ίδια ώρα που εξέφραζε τις επιφυλάξεις του για τη λειτουργία ορισμένων ΜΚΟ, δήλωσε την πλήρη στήριξή του στον κ. Κουτρουμάνη για τις προσπάθειες που κάνει ο ίδιος και η κυβέρνηση για να υπαχθούν οι συγκεκριμένες προσλήψεις υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.

Προσλήψεις
Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό το υπουργείο Εσωτερικών έχει υποβάλει αίτημα στην αρμόδια κυβερνητική επιτροπή για περίπου 4.000 προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων της χώρας με οκτάμηνες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, μέσω ΑΣΕΠ. Με τις προσλήψεις αυτές, όπως εκτιμούν αρμόδιοι παράγοντες, θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που εντοπίζονται στον τομέα της καθαριότητας, ιδίως στο Δήμο Αθηναίων, λόγω της λήξης των συμβάσεων εργαζομένων.

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών, εξήγγειλε και το επιχειρησιακό πρόγραμμα για τη στήριξη του «Καλλικράτη», ύψους 152,3 εκατ. ευρώ, η χρηματοδότηση του οποίου θα γίνει μέσω του ΕΣΠΑ. Οπως εξήγησε, στόχος του προγράμματος είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση να πρωταγωνιστήσει σε τοπικά ή περιφερειακά σχέδια ανάπτυξης και να αποτελέσει τον καταλύτη στη συγκρότηση αποτελεσματικών, παραγωγικών σχεδίων που απαντούν στην κρίση.

Το επιχειρησιακό πρόγραμμα του «Καλλικράτη» θα διαρθρωθεί σε τρεις κυρίως άξονες, τη Βελτίωση της Διοικητικής Ικανότητας, την Ψηφιακή Αυτοδιοίκηση και την - Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "120.000 προσλήψεις στους Δήμους"