Με ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου αρχίζει το μεσημέρι η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, η οποία, σύμφωνα με ηγετικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, επιδιώκεται... να σηματοδοτήσει την «επανεκκίνηση» του κινήματος και της κυβέρνησης σ΄ όλους τους τομείς .
Τα μέτρα ασφαλείας στο γήπεδο του Ταε Κβον Ντο στο Φάληρο είναι αυστηρά καθώς όλο και καταφθάνουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ και κυβερνητικοί παράγοντες για να ακούσουν την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου, στην οποία αναμένεται να προσδιορίσει τις κατευθύνσεις και την προτεραιότητες που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εισήλθε στην κατάμεστη αίθουσα του αθλητικού κέντρου συνοδευόμενος από τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, Μιχάλη Καρχιμάκη χειροκροτούμενος από τα στελέχη του κινήματος που είχαν ήδη πάρει θέση στην αίθουσα.

Χαιρέτησε αρκετούς εξ αυτών και πήρε θέση στο προεδρείο, μετά την εκλογή του οποίου άρχισε την εισήγησή του ο γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκης.

Οι στόχοι της Εθνικής Συνδιάσκεψης

Ένας από τους κύριους στόχους της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ είναι, όπως αναφέρεται σε κείμενα του Κινήματος η ουσιαστική συμμετοχή στελεχών, μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ, εκπροσώπων θεσμικών κοινωνικών φορέων και ενεργών πολιτών στην διαμόρφωση των θέσεων και των δράσεών του.

«Στην παρούσα πολιτική, κοινωνική και οικονομική συγκυρία, μέσα από μαζικές και δημοκρατικές διαδικασίες, το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να πραγματοποιήσει τομές που επαναπροσδιορίζουν τις αναπτυξιακές προτεραιότητες της χώρας μας, ενδυναμώνουν την κοινωνική συνοχή και ενισχύουν την κοινωνική αλληλεγγύη και δικαιοσύνη» αναφέρεται στο εισαγωγικό κείμενο της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ.

Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται ότι το ΠΑΣΟΚ, «ως σύγχρονος πολιτικός οργανισμός, στηρίζεται στο πολιτικό του όραμα και στις προγραμματικές του θέσεις, αναπτύσσοντας πολιτικές διαδικασίες που ενισχύουν την ιδεολογική και προγραμματική ανατροφοδότησή του, μέσα από τον διάλογο με ευρύτερα κοινωνικά στρώματα».

Στην πορεία προς την Συνδιάσκεψη το ΠΑΣΟΚ συζήτησε τις εξής πέντε θεματικές ενότητες:
-Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση
-Ανάπτυξη και αλλαγή παραγωγικού προτύπου
-Κοινωνικό κράτος
-Η πολιτική εθνική ασφάλειας
-Ο Ελληνισμός της Διασποράς
-Το ΠΑΣΟΚ και η σοσιαλιστική προοπτική σήμερα

Τα Κείμενα Βάσης της Συνδιάσκεψης διαμορφώθηκαν από Εισηγητικές Επιτροπές στις οποίες συμμετείχαν 580 στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ τα προσχέδια των κειμένων διαμορφώθηκαν με ευθύνη του ΙΣΤΑΜΕ.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Εθνική Συνδιάσκεψη ΠΑΣΟΚ με στόχο την «επανεκκίνηση»"