Μάστιγα η εγκληματικότητα

20.9.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Συνολικά 1.828 ανθρωποκτονίες έγιναν σε όλη τη χώρα από το 1998 μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2011. Λιγότεροι οι αλλοδαποί δράστες. Τι δείχνουν τα στοιχεία.
Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για τις ανθρωποκτονίες από πρόθεση για το διάστημα από το 1998 έως και το πρώτο εξάμηνο του 2011.
Βάσει των στοιχείων προκύπτει ότι στο διάστημα αυτό έγιναν 1.828 ανθρωποκτονίες και οι δράστες ήταν 2.726 Έλληνες και 1.425 αλλοδαποί.Από το 1990 και μετά έχασαν τη ζωή τους από εγκληματική δράση αλλοδαπών 5 Αστυνομικοί, 2 Ειδικοί Φρουροί και 1 Συνοριακός φύλακας.

Στην ερώτησή του, ο Κωστής Αϊβαλιώτης σημείωνε πως "από το 1990 η Ελλάδα ζει έντονα αποκρουστικές μορφές εγκληματικότητας που άρχισαν να παρατηρούνται μόλις σημειώθηκε το ογκώδες κύμα εισόδου λαθρομεταναστών, μια κατάσταση που συνεχίζεται. Στη ντόπια εγκληματικότητα που ταλαιπωρούσε τους Έλληνες προστέθηκε έτσι και η εισαγόμενη".

Τα στοιχεία απέστειλε στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, μετά από αίτημα που είχε υποβάλει ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ Κώστας Αϊβαλιώτης, ζητώντας να ενημερωθεί για την καταγωγή των δραστών.

Στην απάντησή του, ο υπουργός ενημερώνει τον βουλευτή ότι στην αρμόδια Υπηρεσία του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας τηρούνται στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας που αφορούν στην καταγραφή πράξεων και γίνεται διαχωρισμός Ελλήνων και αλλοδαπών σε δράστες και θύματα.

Ωστόσο, δεν τηρούνται στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας, κατά τρόπο που να σχετίζεται η υπηκοότητα του δράστη με αυτή του θύματος.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Μάστιγα η εγκληματικότητα"