Οι Τούρκοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να εμποδίσουν τις έρευνες για φυσικό αέριο στην Κύπρο όμως τα πράγματα δεν είναι εύκολα γι αυτούς αφού θα συνεχίσει να βρίσκει εμπόδια όχι μόνο από την Κύπρο αλλά και από μεγάλες δυνάμεις!
Το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος Πίρι Ρέις και δύο τουρκικά πολεμικά σκάφη που το συνοδεύουν, βρισκόταν χθες το απόγευμα στην περιοχή «Ερατοσθένης», 10-15 χιλιόμετρα μακριά από την πλατφόρμα της Noble ενώ σε κάποιες περιπτώσεις φέρεται να εισήλθαν στο οικόπεδο 12.


Τις κινήσεις του Piri Reis παρακολουθούν από κοντά ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο, ένα βρετανικό και ένα ρωσικό.

Στην περιοχή υπάρχουν επίσης ισραηλινά σκάφη. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Πιρι Ρεις έχει εκδιωχθεί από την περιοχή του οικοπέδου 12 από τα σκάφη των τεσσάρων χωρών που προαναφέρθηκαν. Πάντως, αν έτσι έχουν τα πράγματα, το μήνυμα της διεθνούς κοινότητας είναι και προφανές και σαφές.

Το «Πίρι Ρέις» άρχισε από την Δευτέρα έρευνες για εντοπισμό πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το «Πίρι Ρεϊς» κινείτο χθες κατά μήκος του οικοπέδου 12 και συγκεκριμένα 50 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Πάφου, με τη συνοδεία δυο πλοίων του τουρκικού πολεμικού ναυτικού. Μάλιστα στις 11 το πρωί, τέσσερα ζεύγη τουρκικών F16 πετάξαν πάνω από το οικόπεδο «Αφροδίτη».

Οι κινήσεις του Πιρι Ρεϊς, αλλά και του τουρκικού στόλου βρίσκονται υπό το άγρυπνο μάτι των Υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας.

Η προσοχή ωστόσο της Λευκωσίας στρέφεται αυτή τη στιγμή στα τρία ερευνητικά σκάφη της Νορβηγικής εταιρίας «Βερίτας», τα οποία έχει εκμισθώσει η Άγκυρα και κατευθύνονται προς τη Μεσόγειο. Ήδη η κυβέρνηση έχει προβεί σε έντονα διαβήματα στο Όσλο, το οποίο διαβεβαίωσε ότι υποστηρίζει το κυρίαρχο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να προβαίνει σε έρευνες.Την ίδια στιγμή, διπλωματικές πηγές στην Αθήνα εκτιμούν, ότι η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα, αμφισβητώντας πλέον ανοιχτά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας εκτιμά, ωστόσο, ότι η ανακοίνωση πως το «Πίρι Ρέις» θα διεξάγει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο έγινε περισσότερο για επικοινωνιακούς και για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης.
Διαβάστε περισσότερα στο OnAlert.gr
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Έδιωξαν το “Πίρι Ρέις” Αμερικάνοι, Ρώσοι και Βρετανοί; Άλλα τρία ερευνητικά σκάφη στέλνει η Τουρκία!"