Το “νέα μέτρα δεν θα πάρουμε” που λέει η Κυβέρνηση, μάλλον μεταφράζεται σε “απλά θα επεκτείνουμε και θα κάνουμε πιο δυσβάσταχτα αυτά που ήδη έχουμε ανακοινώσει”.

Τις επόμενες εβδομάδες το υπουργείο Οικονομικών θα αποφασίσει τα όρια εισοδήματος πάνω από τα οποία δεν θα ισχύουν οι φοροαπαλλαγές όσο και τα υπόλοιπα κριτήρια που θα συνδέονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με την κινητή ή και την ακίνητη περιουσία του φορολογούμενου.

Πολλές από τις φοροαπαλλαγές έχουν ήδη ψαλιδιστεί από το 2010, όπως για παράδειγµα οι δαπάνες που εκπίπτουν από το εισόδηµα.
Από φέτος οι δαπάνες αυτές εκπίπτουν πλέον σε ποσοστό 20% από τον φόρο, όταν µέχρι πέρυσι εξέπιπταν κατά 100% από το εισόδηµα.

Οι εννέα φοροαπαλλαγές που μπαίνουν στο στόχαστρο είναι:

- Η έκπτωση των τόκων στεγαστικών δανείων για αγορά πρώτης κατοικίας
- Οι ιατρικές δαπάνες
- Τα ασφάλιστρα ζωής
- Τα δίδακτρα για φροντιστήρια ή ιδιαίτερα μαθήματα
- Το ενοίκιο πρώτης κατοικίας και παιδιών που σπουδάζουν
- Ο μειωμένος Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης
- Ο χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ σε προϊόντα και υπηρεσίες στα νησιά
- Το αφορολόγητο για αγορά, κληρονομιά, γονική παροχή πρώτης κατοικίας
- Η διατροφή μεταξύ πρώην συζύγων

Πολλά έσοδα το κράτος τα προσδοκά από την κατάργηση των φοροαπαλλαγών και μάλιστα μελετάται να καταργούνται όλες ανεξαιρέτως οι φοροαπαλλαγές για όσους έχουν εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ .Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται μια νέα αύξηση στους φόρους ακίνητης περιουσίας (αυτούς που αδυνατούν επί δύο χρόνια να εισπράξουν) με παράλληλη αύξηση των αντικειμενικών αξιών.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "“Τσεκούρι” σε φοροαπαλλαγές-αφορολόγητο"