Λίστες με τους δημοσίους υπαλλήλους που θα περάσουν άμεσα σε εργασιακή εφεδρεία έστειλαν περίπου 110 φορείς σε σύνολο 151 που είχαν λάβει τη σχετική εντολή από το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι χθες, 110 φορείς είχαν κοινοποιήσει στην ειδική γραμματεία ΔΕΚΟ του υπουργείου τον αριθμό των εργαζομένων που θα συνταξιοδοτηθούν μέχρι τα τέλη του έτους, καθώς και τον αριθμό των υπαλλήλων που θα περάσουν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των υπό συνταξιοδότηση δεν προσμετράται στο ποσοστό του 10% που μπαίνει σε εφεδρεία.


Αρκετοί από τους φορείς που απέστειλαν στοιχεία δεν αναφέρουν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα ονόματα των υπαλλήλων που θα τεθούν σε εφεδρεία, παρά μόνο το συνολικό αριθμό των εργαζομένων.



Από τους υπόλοιπους 40 φορείς, η πλειοψηφία έχει ζητήσει παράταση της προθεσμίας κοινοποίησης των στοιχείων επικαλούμενη νομικοτεχνικές δυσκολίες και ζητώντας περαιτέρω διευκρινίσεις.

Η ΕΡΤ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, απέστειλε μια πρώτη λίστα με τον αριθμό 150 εργαζομένων που θα συνταξιοδοτηθούν και έχει ζητήσει διορία κάποιων ημερών για να στείλει τη δεύτερη λίστα με όσους θα ενταχθούν σε εργασιακή εφεδρεία επικαλούμενη νομικά ζητήματα.

Η προθεσμία μπορεί να έληγε χθες, αλλά αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών άφηναν να εννοηθεί πως θα υπάρξει σιωπηρή παράταση μερικών ημερών.

Σήμερα, πάντως, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος μετά και τις επαφές που είχε στην Ουάσιγκτον παραθέτει συνέντευξη τύπου, κατά την διάρκεια της οποίας δεν αποκλείεται να σκιαγραφήσει το νέο «πακέτο» μέτρων που φέρεται να έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές μας.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Εφεδρεία: λίστες με αριθμούς, χωρίς ονόματα – Παράταση της αγωνίας για χιλιάδες"