Οι υπάλληλοι δε διαθέτουν λογισμικό για να τα διορθώσουν
Ουρές και συνωστισμός επικρατεί στις εφορίες από φορολογούμενους που έχουν παραλάβει λανθασμένο εκκαθαριστικό σημείωμα για την καταβολή της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης και σπεύδουν να ζητήσουν τη διόρθωσή του με νέα εκκαθάριση.
Ωστόσο η απάντηση που λαμβάνουν οι φορολογούμενοι αυτοί από τους υπαλλήλους των εφοριών είναι ότι δεν διαθέτουν το λογισμικό για την αυτόματη διόρθωση του λάθους.
Έτσι, στην περίπτωση αυτή οι φορολογούμενοι έχουν δύο επιλογές, σύμφωνα με όσα τους λένε οι εφοριακοί υπάλληλοι:
Είτε να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου της έκτακτης εισφοράς που αναγράφεται στο λανθασμένο εκκαθαριστικό σημείωμα προσδοκώντας ότι θα εισπράξουν πίσω τη διαφορά όταν θα γίνει νέα εκκαθάριση, είτε να μην το πληρώσουν, μέχρι να καταστεί εφικτή η διόρθωση του ποσού, με αποτέλεσμα όμως να επιβαρυνθούν με μηνιαίες προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.
Σημειώνεται ότι πολλοί φορολογούμενοι έχουν παραλάβει εκκαθαριστικά, στα οποία για τον υπολογισμό της έκτακτης εισφοράς έχει προσμετρηθεί το εφάπαξ που έχουν λάβει ( αν είναι συνταξιούχοι), ενώ το ίδιο ισχύει και για ανέργους στους οποίους έχει συνυπολογιστεί και η αποζημίωση απόλυσης. Πρόκειται για περιπτώσεις που εξαιρούνται από την καταβολή της έκτακτης εισφοράς.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Συνωστισμός στις εφορίες για… λάθη στα εκκαθαριστικά"