Τέλος οι ταυρομαχίες στην Καταλονία

26.9.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Απαγορεύτηκαν έπειτα από καταγγελίες ζωόφιλων
Η τελευταία ταυρομαχία στην ιστορία της ισπανικής περιφέρειας, πραγματοποιήθηκε χτες στη Βαρκελώνη. Χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν την αναμέτρηση ταύρου με άνθρωπο, που θεωρείται μια από τις πιο αρχαίες παραδόσεις στην Ισπανία.
Πέρυσι, η τοπική κυβέρνηση της Καταλονίας αποφάσισε την απαγόρευση του «βάναυσου» για πολλούς έθιμο, μετά και από πολυάριθμες καταγγελίες από ζωοφιλικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις που ζητούσαν την διακοπή του αθλήματος. Από την άλλη, όλο και περισσότεροι Καταλανοί φαίνεται να γυρνούν την πλάτη στο άθλημα, κάτι που μάλιστα, θεωρείται και «διαφοροποίηση» σε σχέση με την υπόλοιπη Ισπανία, όπου το αρχαίο αυτό άθλημα συνεχίζεται να πραγματοποιείται κανονικά, με εξαίρεση τις Κανάριες Νήσους, όπου επίσης έχουν απαγορευτεί οι ταυρομαχίες από το 1991.
Υπενθυμίζεται ότι η Καταλονία επιδιώκει την αυτονομία της από την υπόλοιπη Ισπανία εδώ και χρόνια. «Το κοινοβούλιο απαγόρευσε τις ταυρομαχίες γιατί αποτελούν μια ισπανική φιέστα, όχι για να προστατεύσει τα ζώα», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα El Mundo ο ταυρομάχος Σεραφίν Μαρίν, ο οποίος την Κυριακή σκότωσε τον τελευταίο ταύρο. Δεκάδες ακτιβιστές έκαναν την εμφάνισή τους έξω από την αρένα της Βαρκελώνης, «La Monumental», όπου πραγματοποιήθηκε η τελευταία ταυρομαχία για να πανηγυρίσουν τη νίκη τους.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Τέλος οι ταυρομαχίες στην Καταλονία"