Η Δημοτική Αρχή Κορίνθου μελετά, προγραμματίζει και επεμβαίνει αναπλάθοντας χώρους και υλοποιώντας έργα υποδομών όχι μόνο στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου αλλά και στην περιφέρεια του δήμου μας. Ένα από τα πολλά έργα, είναι η επικείμενη δημοπράτηση που έχει προγραμματιστεί για την ανάπλαση-διαμόρφωση του αύλιου χώρου της κεντρικής κοινοτικής επιφάνειας του δημοτικού καταστήματος του Κουταλά, συνολικού εμβαδού 1202.24 τετρ. μέτρα.



Σήμερα ο χώρος αυτός, έχει χωμάτινη επιφάνεια, δεν είναι δενδροφυτεμένος ούτε φωτισμένος, παρουσιάζει κλίση προς δυσμάς η οποία στο δυτικό της σημείο αποτελεί επιπλέον άναρχο χώρο στάθμευσης, καλύπτοντας κοινοτικές εκδηλώσεις.
Η παρέμβαση στο συγκεκριμένο σημείο θεωρείται επιβεβλημένη, ώστε να αναβαθμιστεί ο χώρος και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις αλλά και για την πραγματικά αποτελεσματική προώθηση της αγροτικής παραγωγής της περιοχής, που κυρίαρχο προϊόν είναι η πατάτα.
Η κάλυψη του χώρου με πράσινο (γκαζόν, δένδρα κλπ.),η τοποθέτηση καθιστικών με κατάλληλα φωτιστικά σώματα, η δυνατότητα πρόσβασης και μελλοντικής ενοποίησης με την επιφάνεια του παρακείμενου ναού, καθώς και η εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων, θα αναδείξει την κοινόχρηστη αυτή επιφάνεια σε μια όμορφη και λειτουργική πλατεία, εξυπηρετώντας και προσελκύοντας πολίτες πέραν των μόνιμων κατοίκων.

Επιπλέον, οι δύο ξύλινες πέργκολες (σε καφέ σκούρο χρώμα), εκτός από χρήσιμες, θα είναι και καλαίσθητες αποτελώντας ένα από τα κύρια σημεία καλλωπισμού της πλατείας.
Η επιλογή των χρωμάτων και των υλικών κατασκευής της πλατείας, τα υπέργεια φωτιστικά, το πράσινο των δένδρων και της χλόης στο έδαφος, θα βελτιώσει την εικόνα της και θα αναδείξει ακόμα περισσότερο την θέση της, προσφέροντας στους κατοίκους έναν χώρο για κοινωνικές και όχι μόνο συγκεντρώσεις.
Το αποτέλεσμα της παρέμβασης αυτής, πιστεύουμε ότι θα είναι εξαιρετικά λειτουργικό, καλαίσθητο και ενταγμένο στις ανάγκες του περιβάλλοντος, με επιπλέον δυνατότητες χρήσης που προκύπτουν από την παρουσία του υφιστάμενου αναψυκτηρίου καθιστώντας τον διαμορφωμένο χώρο πόλο έλξης και σημείο συνάντησης των κατοίκων.
Επίσης, η ευχερής πρόσβαση στην πλατεία, η εσωτερική ρέουσα κυκλοφορία, η απρόσκοπτη οπτική, η αισθητική παρέμβαση που κάνει την πλατεία να εναρμονίζεται με τις όμορες ιδιοκτησίες, ο διακριτικός διαχωρισμός δραστηριοτήτων της, ο εύκολος εντοπισμός της και η μελλοντική συνένωση της με τον υπερυψωμένο περίβολο του Ιερού Ναού, θα δίνει την εντύπωση μιας μεγαλύτερης πλατείας, κατάλληλης για ποικίλες εκδηλώσεις με επίκεντρο τον ντόπιο πολίτη και επισκέπτη.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ο Κουταλάς αποκτά μία εντυπωσιακή νέα πλατεία..!"