Πασοκ ή .. δραχμή ήταν το μήνυμα της κας Διαμαντοπούλου σε σημερινή ραδιοφωνική της συνέντευξη.

Μιλώντας το πρωί στο ρ/σ «Βήμα FM», δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετη στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και εξέφρασε την εκτίμηση ότι στην περίπτωση αδυναμίας λήψης αποφάσεων και εσωτερικού χάους, όλα τα αρνητικά σενάρια είναι ανοιχτά – συμπεριλαμβανομένου της εξόδου από την Ευρωζώνη.(!!!)

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως θα χρειαστεί μια άλλη κυβέρνηση να κάνει τα ίδια πράγματα με τις ίδιες συγκρούσεις ή δεν θα βγει κυβέρνηση, άρα θα χάσουμε κάνα τρίμηνο στις εσωτερικές ισορροπίες για να βγει η κυβέρνηση… «Όλα αυτά δεν θα οδηγήσουν σε διαφορετικά πράγματα, τουλάχιστον όσο το ευρωπαϊκό σύστημα είναι έτσι όπως είναι, γιατί αν στην Ευρώπη υπάρχουν άλλες εξελίξεις, τότε και εδώ θα υπάρχουν άλλες εξελίξεις… Πολύ φοβάμαι ότι ο επόμενος πρωθυπουργός στο τέλος αυτής της περιπέτειας μπορεί να μην είναι πρωθυπουργός του ευρώ και να είναι πρωθυπουργός της δραχμής. Το λέω ως μια ακραία προσέγγιση, σε μια χώρα που ελπίζω ότι ποτέ δεν θα γίνει.

Αν πάμε σε εσωτερικό χάος, σε μη δυνατότητα αποφάσεων, να χάνονται οι μήνες και οι ημέρες, να προσπαθούμε εμείς εσωτερικά να κάνουμε ισορροπίες στο Κοινοβούλιο, να μην μπορούμε να κάνουμε κυβέρνηση, θεωρώ ότι όλοι οι κίνδυνοι είναι ανοικτοί.»

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στα όσα είπε η υπουργός Παιδείας κα Διαμαντοπούλου, για κινδύνους εξόδου από το Ευρώ, δήλωσε:

«Μόνο και μόνο που λέει τη λέξη “δραχμή”, η κα Διαμαντοπούλου τρομοκρατεί τους πολίτες και προκαλεί τεράστια ζημιά στην εθνική μας οικονομία.

Δεν είδε η κα Διαμαντοπούλου ότι τα spread έφτασαν σήμερα στις 1.730 μονάδες;
Ούτε άκουσε τις δηλώσεις του κ. Ρομπάι, ο οποίος απέκλεισε την έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ;

Αναγνωρίζοντας ευθέως την προοπτική αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές –όποτε κι αν γίνουν– προσπαθεί να ξορκίσει τις κάλπες, καταφεύγοντας στην έσχατη κινδυνολογία.

Συνεχίζοντας τα εκβιαστικά διλήμματα, για χρεοκοπία και στάση πληρωμών, που εγκαινίασαν ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Πάγκαλος και η κα Δαμανάκη, η κα Διαμαντοπούλου επανέρχεται σήμερα στα καταστροφικά σενάρια επιστροφής στη δραχμή.

Πρόκειται για ανεύθυνα και επικίνδυνα παιχνίδια μιας κυβέρνησης που βάζει πάνω απ’ όλα το κομματικό της συμφέρον».


Πηγή : Politis-gr.com
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ανεύθυνα & επικίνδυνα παιχνίδια ή κάτι άλλο;"