Επίσημο δείπνο των δύο ηγετών απόψε στο Βερολίνο
Η υλοποίηση του προγράμματος προσαρμογής από την Ελλάδα και των μέτρων που έχουν εξαγγελθεί θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν απόψε στο Βερολίνο η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

«Θα συζητηθεί κυρίως η οικονομική κατάσταση και περιμένουμε με ενδιαφέρον τί θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για την υλοποίηση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί, το δρόμο που έχει διανυθεί και το δρόμο που μένει ακόμη να διανυθεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ.


Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «είναι μία σημαντική ανταλλαγή απόψεων με τον πρωθυπουργό μιας χώρας, της οποίας το πρόβλημα χρέους απασχολεί αυτό το διάστημα ολόκληρη την Ευρώπη».

Ο κ. Παπανδρέου μεταβαίνει στο Βερολίνο προσκεκλημένος του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας (BDI) και θα μιλήσει στο ετήσιο συνέδριο του Συνδέσμου. Συνοδεύεται, μεταξύ άλλων, από τους υπουργούς Ανάπτυξης και Επικρατείας Μιχ. Χρυσοχοΐδη και Ηλία Μόσιαλο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη.

Η ομιλία του πρωθυπουργού είναι προγραμματισμένη για λίγο μετά τις 10:00 ενώ μία ώρα αργότερα θα μιλήσει η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκέλα Μέρκελ. Το δείπνο θα γίνει στις 20:00.

Μιλώντας στη γερμανική δημόσια τηλεόραση η κ. Μέρκελ εξέφρασε την άποψη ότι μόνο η εφαρμογή του Μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης (ESM) θα μπορούσε να επιτρέψει την ελεγχόμενη χρεοκοπία ενός κράτους μέλους της Ευρωζώνης, επισημαίνοντας τη σημασία ενός διευρυμένου μηχανισμού για την αποτροπή της μετάδοσης της κρίσης από μια χώρα στις υπόλοιπες.

Η κ. Μέρκελ σημείωσε ότι ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης θα υψώσει ένα τείχος προστασίας γύρω από την Ελλάδα, προσθέτοντας ότι από τη στιγμή όπου θα συγκροτηθεί ο μόνιμος διάδοχος του EFSF, o ΕSM, δεν αποκλείει κάποιο κράτος να αποφασίσει «να μην πληρώσει το χρέος του, όπως και μια τράπεζα».
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Η υλοποίηση των μέτρων στο μενού Μέρκελ-Παπανδρέου"