“Τα θέματα που απασχολούν τα Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες αντικατοπτρίζουν την ποιότητα της κοινωνίας και την ευαισθησία μας” δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Νικολάου Γόντικα για τα μέτρα στήριξης τους, στην συνεδρίαση του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.



Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα υγείας κ. Ανδρέας Πουλάς δήλωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα στηρίξει δράσεις για την καλυτέρευση των ΑΜΕΑ, αλλά και του Δημόσιου Συστήματος Πρόνοιας γενικότερα. Πρόσθεσε επίσης ότι δυστυχώς οι Περιφέρειες δεν έχουν αρμοδιότητα σε αυτά τα ζητήματα, αλλά θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να προωθηθούν τα άτομα αυτά στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα εργασίας.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την άποψη ότι πρόκειται για μεγάλο ζήτημα για το οποίο δεν έχουν παρθεί πρωτοβουλίες προκειμένου να αρθούν οι περιορισμοί των ΑΜΕΑ. Ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης ότι το κτίριο της έδρας της Περιφέρειας δεν είναι φιλικό προς τα άτομα με κινητικά προβλήματα, ένα θέμα που μελετάται για το νέο κτίριο.

Ο κ. Τατούλης στηλίτευσε το πελατειακό κράτος, το οποίο διασπάθισε τα χρήματα που προορίζονταν για βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑΜΕΑ, χωρίς ωστόσο να τη μεταβάλλει ουσιαστικά σημειώνοντας πως “παρατηρείται μάλιστα το παράδοξο να αυξάνονται οι δαπάνες για κοινωνικές ανάγκες και να χάνουμε σε κοινωνική ανταπόδοση.”

Το επόμενο βήμα, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, είναι οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας σε συνεργασία με τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης για υποστήριξη των υποδομών που προορίζονται για τα ΑΜΕΑ.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "«Παρεμβάσεις της Περιφέρειας σε συνεργασία με τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης για υποστήριξη των υποδομών που προορίζονται για τα ΑΜΕΑ»"