ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Οι εργαζόμενοι στα τρόφιμα ποτά έχουν κηρύξει 48ωρη απεργία ενάντια στη μεθόδευση κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας για την κατάργηση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Οι βιομήχανοι του κλάδου αρνούνται ακόμα και τη συνάντηση με την Ομοσπονδία και τα Σωματεία των εργαζομένων, αξιώνουν τη μείωση των μισθών κάτω από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, στοχεύουν στην επιβολή ατομικών συμβάσεων εργασίας.Ποιοι είναι οι βιομήχανοι που λυμαίνονται τα τρόφιμα, το γάλα και τα ποτά;

Μια χούφτα πολυεθνικοί κολοσσοί συγκεντρώνουν όλη τη παραγωγή τροφίμων, τον πρώτο σε όγκο παραγωγής και κέρδη κλάδο της μεταποίησης . Είναι η COCA - COLA, η VIVARTIA, η ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ, η ΦΑΓΕ, η NESTLE, ο ΥΦΑΝΤΗΣ, ο ΚΑΤΣΕΛΗΣ, ο ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ, η PEPSI , η ΑΓΝΟ, οι «Ελληνικοί Φούρνοι», η ΜΠΙΝΓΚΟ κα. Όλοι αυτοί μαζί βγάζουν κάθε χρόνο πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ, πάνω από 9000 ευρώ από κάθε εργάτη. Μαζί με τους μεγαλέμπορους καρπώνονται τον ιδρώτα χιλιάδων εργαζομένων που παράγουν, διανέμουν, καρπώνονται και το δικό μας που εργαζόμαστε στη πώληση των τροφίμων. Αγοράζουν από τον παραγωγό το γάλα 0,35 και 0,45 ευρώ το λίτρο και το χρυσοπληρώνουμε 1,5 και 2 ευρώ στο ράφι. Χρυσοπληρώνουμε χιλιάδες ακατάλληλα και κακής ποιότητα τρόφιμα που παράγονται με γνώμονα το κέρδος και όχι τις ανάγκες μας.

Η κυβέρνηση με τους παρατρεχάμενους της τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ και άλλους, μέσα από τα κανάλια τους, σου βομβαρδίζουν για να σου πάρουν και άλλο από το μεροκάματο σου και να σε πετούν όποτε θέλουν στα αζήτητα της ανεργίας. Οι ίδιοι σου λένε μακριά από τους συνδικαλιστές, είναι όλοι ίδιοι, μην τους εμπιστεύεσαι.
Μη πιστεύεις στα ψέματα τους, είναι με τους βιομηχάνους και τους μεγαλέμπορους και εσύ με τους εργάτες.
Η εργοδοτική Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων υπέγραψε μείωση του μισθού σου με τους μεγαλέμπορους.
Η υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων είναι δική σου μάχη!

Βοήθησε, μπορείς, η αλληλεγγύη σου είναι πολύτιμη, θα τη χρειαστείς και εσύ!
Είναι ώρα να ενώσεις τη δύναμη σου με το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας, διεκδικώντας συλλογική σύμβαση εργασίας που καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "48ώρη απεργία με στόχο την κλαδική σύμβαση απο τους εργαζόμενους στα Τρόφιμα"