Ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με τον Όμιλο ΑNTENNA υλοποιούν ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό εγχείρημα : έντεκα (11) φαντασμαγορικές παραστάσεις, της σεζόν 2011-2012, θα μεταδοθούν ζωντανά από τη σκηνή της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.

Το εγχείρημα αυτό θα πραγματοποιηθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και σε άλλες πέντε πόλεις της Βόρειας και νησιωτικής Ελλάδας.
Ο Δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης υπογραμμίζοντας τη μέγιστη πολιτιστική σημασία του εγχειρήματος τόνισε : “ Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το Δήμο μας να αναλαμβάνει μία τόσο σπουδαία πολιτιστική δράση. Ο πολιτισμός στην δύσκολη αυτή περίοδο αποτελεί σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης, αλλά και την “ανάσα” της κοινωνίας μας”




Η σεζόν του πολυβραβευμένου προγράμματος “The Met: Live in HD” ξεκινάει το Σάββατο 15 Οκτωβρίου με τη νέα παραγωγή της ΜΕΤ «Anna Bolena» του Donicetti, και πρωταγωνίστρια την Anna Netrebko.

Το έργο, με σκηνοθέτη το David Mc Vicar και διευθυντή ορχήστρας το Marco Armiliato, βασίζεται στις τελευταίες, τραγικές ημέρες της Άννας Μπολέϋν. Η Anna Netrebko θα αναμετρηθεί με έναν ρόλο που αποτελεί επίδειξη ερμηνείας και φωνής και που έχουν ενσαρκώσει οι μεγαλύτερες σοπράνο στην ιστορία της όπερας, όπως η Μαρία Κάλλας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων θα ανακοινωθεί σε Συνέντευξη Τύπου.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Πολιτιστικό γεγονός η συνεργασία του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων τον Όμιλο ΑNTENNA και τη Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης"