"Δεν μπορούμε να βάλουμε άλλους φόρους" τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, σε συνέντευξή του στην εκπομπή "Φάκελοι" του Σκάϊ, προσθέτοντας ότι "η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί" και ότι δεν πρέπει να επιδιωχθεί η δημοσιονομική ισορροπία μέσω της επιβολής νέων φόρων.

Σχετικά με το θέμα που ανέκυψε για το αν θα πληρώσει ή όχι την έκτακτη εισφορά, διευκρίνισε ότι ουδέποτε είπε ότι δεν θα πληρώσει, αλλά ότι δυσκολεύεται να βρει τα χρήματα. "Θα το πληρώσω", υπογράμμισε και σχετικά με τα περί σύλληψής του από τον κ. Βενιζέλο, ανέφερε ότι ο αστεϊσμός του ήταν προφανής.


Παράλληλα, τόνισε πως η Ελλάδα συνδυάζει τα δύο μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα, όπως καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα στην Ευρώπη, έχει το μεγαλύτερο έλλειμμα και το μεγαλύτερο χρέος και αυτά σε συνδυασμό με τη χαμηλή παραγωγικότητα. Προσέθεσε δε ότι αυτός είναι και ο λόγος που επελέγη, ως αδύναμος κρίκος, για να επιχειρήσουν οι κερδοσκόποι να χτυπήσουν τη ζώνη του ευρώ.

Ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε και στις αρμοδιότητές του για τις συγχωνεύσεις δημοσίων Οργανισμών, απορρίπτοντας την κριτική που έχει δεχτεί για καθυστερήσεις στις συγχωνεύσεις, τονίζοντας ότι το δικό του έργο έχει ολοκληρωθεί προ οκταμήνου, ο ίδιος δεν έχει νομοθετική δυνατότητα και το έργο ανήκει στους υπουργούς. Επέκρινε μάλιστα και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Πρωτόπαπα, ο οποίος του είχε καταλογίσει ευθύνες για καθυστερήσεις στις συγχωνεύσεις. "Ο κ. Πρωτόπαπας πρέπει να ξέρει τι του γίνεται", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τη στάση Σαμαρά

Αναφερόμενος σε θέματα εθνικής συνεννόησης ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι αλλιώς θα ήταν τα πράγματα αν ο κ. Σαμαράς, κατά το ισπανικό πρότυπο, στήριζε τις βασικές επιλογές της κυβέρνησης. Αλλά τόσο η ΝΔ όσο και τα άλλα κόμματα, τόνισε, ξεκινούν από το πώς θα κάνουν ζημιά στην κυβέρνηση και αυτός δεν είναι τρόπος συνεννόησης. Μια παρόμοια στάση του κ. Σαμαρά, πρόσθεσε, θα έδινε άλλο νόημα στη θέση που διατύπωσε ο κ. Παπανδρέου, πριν λίγους μήνες, ότι προκειμένου για το καλό της χώρας, θα μπορούσε να μην είναι ο ίδιος πρωθυπουργός.

Ο κ. Πάγκαλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επανάληψης μια παρόμοιας εξέλιξης, αλλά τόνισε ότι το θέμα δεν είναι αυτό και ότι πρέπει να υπάρξουν συμφωνίες επί της ουσίας. Πρέπει, είπε, να υπάρξει μια στοιχειώδης συνείδηση της πραγματικότητας από όλους.

Ανέφερε επίσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, παρά τις γκρίνιες, κάθε φορά που χρειάστηκε να πει το μεγάλο «ναι», το έκανε και θα το ξανακάνει.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Πάγκαλος: "Δεν μπορούμε να βάλουμε άλλους φόρους""