"Δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε Ινδία"

4.10.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Έμμεση απάντηση έδωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στις νέες απαιτήσεις της τρόικας για κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Κατά τη διάρκεια συνάντησής του με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από την Κεντρική Μακεδονία, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι θα προστατευθούν και πρόσθεσε ότι υπάρχουν θεσμοί γι' αυτό το σκοπό.
"Στην Ελλάδα έχουμε Εθνικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και θεσμούς που προστατεύουν τους εργαζόμενους" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
"Δεν είμαστε «Ινδία» και ούτε πρόκειται να γίνουμε".



Αν η κυβέρνηση μείνει σταθερή σε αυτή τη θέση, τότε πιθανότατα θα οδηγηθεί σε κατά μέτωπο σύγκρουση με την τρόικα.

Πιθανότατα αυτό να μη γίνει με αφορμή την εκταμίευση της 6ης δόσης, καθώς οι αξιωματούχοι δεν έθεσαν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αλλά αργότερα.

Είναι προφανές πώς η τρόικα πλέον βάζει στο στόχαστρο τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, με την "κινεζοποίηση" των μισθών να περιμένει τους εργαζόμενους της Ελλάδας στο (ζοφερό) μέλλον.

Κριτική από τους βουλευτές

Βουλευτές ανέφεραν στον κ. Παπανδρέου ότι με τη βίαιη προσαρμογή που εφαρμόζεται έχει διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός, ενώ ταυτόχρονα χρήζουν κοινωνικής προστασίας οι άνεργοι και οι ασθενείς οικονομικά κοινωνικές ομάδες.

Άλλοι βουλευτές επισήμαναν καθυστερήσεις στο κυβερνητικό έργο και ζήτησαν την απόδοση ευθυνών, ενώ του ανέφεραν επιπλέον, ότι οι βουλευτές έχουν χάσει 45.000 ευρώ σε ένα χρόνο και όχι μόνο ουδείς αναφέρεται σε αυτό, αλλά, όπως είπαν, υπάρχουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι που "μας βρίζουν καθημερινά".

Οι βουλευτές μετέφεραν επίσης στον πρωθυπουργό ως "κλίμα" συζητήσεων μεταξύ των πολιτών και το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες, χωρίς οι ίδιοι να θέσουν τέτοιο ζήτημα.

Ο κ. Παπανδρέου, ανέφερε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν το 2013, ενώ, απαντώντας σε ερώτηση "αν θα αντέξουμε", κατέστησε σαφές ότι "η πορεία είναι αυτή".
You can leave a response, or trackback from your own site.

1 Response to ""Δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε Ινδία""

  1. mesitismail@yahoo.gr Said,

    Στην Ινδία έχουν επενδύσει απίστευτα ποσά στην Τεχνολογία εταιρείες όπως πχ Microsoft, και πολλές άλλες. Οι Ινδοί έχουν τρομερά ποσοστά ανάπτυξης οπότε μην την υποτιμάτε κύριοι!

    Posted on 4 Οκτωβρίου 2011 στις 10:29 π.μ.